Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. március 20.

Elhurcolta és összeverte volt barátnőjét - Fegyvert foglaltak le az Őrségben (vádemelések)

Éjjel hurcolták el a lakótelepi lakásából a nőt, akit az egyik férfi folyamatosan ütött és rúgott. Egy másik esetben egy őrségi házból foglaltak le fegyvert a rendőrök. Mindkét esetben felfüggesztett börtönbüntetést javasol az ügyészség.

A Szombathelyi Járási Ügyészség más bűncselekmények mellett személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés bűntette miatt is vádat emelt az ellen a két férfi ellen, aki erőszakkal arra kényszerítette az egyikük korábbi barátnőjét, hogy velük tartson Szombathelyen, 2018 márciusában.

A vádirat szerint a vádlottak késő éjjel jelentek meg a társasházi lakásnál az egyik szombathelyi lakótelepen, hogy a sértettet magukkal vigyék.

Amikor a lakás használója a sértett kérése ellenére ajtót nyitott, az egyik vádlott kirángatta a sértettet a lábánál fogva a lakásból, majd többször megrúgta és arcon ütötte, miközben a másik vádlott lefelé vezette a vállánál és a fejénél fogva.

A vádlottak beültették a bántalmazástól megtört sértettet a gépkocsijuk hátsó ülésére, akit, amíg az egyikük vezetett, a másik tovább ütlegelt.

A cselekménynek az állampolgári bejelentésre a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget, akik mentőt hívtak a sértetthez.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A kép illusztráció

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a próbaidő tartamára pártfogó felügyeletük elrendelését indítványozta.

Fegyver a fogas mögött, lőszerek a konyhaszekrényben

A Körmendi Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki lőfegyvert és lőszert tartott engedély nélkül az otthonában az egyik őrségi faluban 2018 novemberében.

A vádirat szerint a vádlott évekkel korábban ismeretlen módon szerezte meg a golyós vadászpuskát és a részben ahhoz tartozó 229 darab töltényt.

A nyomozó hatóság a fegyvert az előszobában a ruhafogas takarásában, a töltényeket pedig a konyhaszekrényben találta meg.

A Körmendi Járási Ügyészség indítványozta a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a lefoglalt fegyver és lőszerek elkobzását.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.