Barion Pixel
2016. január 13.

Ittasan, kerékpárral bántalmazta szülei albérlőjét annak pénzéért - letöltendőt kapott

Rablás kísérlete helyett zsarolás bűntett kísérletében találták bűnösnek azt a celldömölki férfit, aki ittasan egy kerékpárral bántalmazta szüleinek albérlőjét, hogy tőle pénzt szerezzen. Jogerősen 1 év 8 hónap letöltendőt kapott.

A Sárvári Járási Ügyészség rablás kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2014. márciusában Celldömölk egyik cipőboltja előtti közterületen ittasan, az egyébként a vádlott szüleinél albérletben lakó sértettől a nála lévő pénz átadását követelte.

Miután a sértett a pénzét nem adta át, a vádlott rákiabált a sértettre, majd azért, hogy a sértett akaratát megtörje és őt a pénz átadására kényszerítse, többször, lendülettel a sértett lábának lökte a nála lévő kerékpárt.

A bűncselekményt észlelő tanúk kiabálására a vádlott a sértett bántalmazását abbahagyta, és a pénz megszerzése nélkül a helyszínről elmenekült. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Sárvári Járásbíróság rablás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és 2 év 6 hónap szabadságvesztés büntetésre ítélte.

A Szombathelyi Törvényszék, mint másodfokú bíróság a vádlott cselekményét zsarolás bűntett kísérletének minősítette, és a szabadságvesztés tartamát 1 év 8 hónapra enyhítette. Az ítélet jogerős.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.