Barion Pixel
Szerző: Kovács Balázs 2021. július 25.

Elhunyt Szabó Sándor tűzoltó főtörzsőrmester - bajtársa emlékező sorai

Sok káreset helyszínén találkoztunk, így különösen megrendítő, amikor bajtársa megemlékező írását olvastuk Szabó Sándorról. Kovács Balázs sorait a szerző engedélyével közöljük.

Kovács Balázs bejegyzése:

"Szinte napra pontosan kettő évtizeddel ezelőtt hivatástudattal, büszkeséggel, bátorsággal telt fiatalok kicsi csapata döntött úgy, hogy elkötelezi magát a hivatásos szolgálat mellett. Felvettük a tűzoltó egyenruhát és büszkén kezdtük meg szolgálatunkat a Körmendi Hivatásos Tűzoltóságon.

Az azóta eltelt idő alatt rengeteg élmény, siker és kudarc ért bennünket, de ezeket közösen, már a szolgálati csoportokban, a többiekkel együtt éltük meg, éltük át. Erőt kaptunk a bevetések után, mikor láttuk, hallottuk, hogy a bajba jutott embernek, akinek segítettünk jó irányba fordult a sorsa. Amikor már nem volt mit tenni, csak a „kötelezőt” elvégezni, elvégeztük a feladatot és magunkkal vittük a laktanyába a kinti rossz érzéseket és ott közösen lendültünk túl rajta.

Miközben e nehéz sorokat írom, felmerülnek gondolataimban a közös emlékek és mosolyt csalnak az arcomra. A közös karácsonyok, szilveszterek, születésnapok, névnapok, azok a fontos életállomások, amelyeket távol a családunktól, a másik családunkkal töltöttünk a laktanyában.

Kettő évtizeddel ezelőtt erre még nem gondoltunk, azonban az idő szigorú vezető, nem enged az eltervezettből, nincs plusz jutalom a katonáinak. A csapat egyik tagja befejezte a szolgálatát, nem szakítja többé félbe a beszélgetéseket, éjszakákat számára a csengő hangja, nem kell többet a társait minél gyorsabban a baj helyszínére juttatnia. Pedig milyen nagy elhivatottsággal tette ezeket.

Szabó Sándor hivatásos tűzoltó főtörzsőrmester gépjárművezető, családfő, önkéntes tűzoltó, barát… egy nagyszerű ember...
Sanyi, együtt húztunk csizmát…

Köszönöm, hogy Veled szolgálhattam. Legyen nyugodt álmod!"

Elhunyt Szabó Sándor

Fénykép forrása: Facebook

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.