2015. november 03.

Díszsortűzzel búcsúztatták Kondor Endre határőr alezredest Körmenden

A Körmendi Rendészeti Szakközépiskola díszszakasza háromszor lőtt a levegőbe Kondor Endre nyugállományú határőr alezredes búcsúztatása után. Videó.

Kondor Endre 1949-ben született Nagygeresden. Iskoláit itt, Vasegerszegen és Répcelakon végezte.  1968-ban megkezdte tanulmányait a Kossuth Lajos Katonai Főiskola határőr szakán. A hivatásos szolgálatot 1972-ben kezdte a Zalaegerszegi Határőrkerület kiképző ezredénél, majd 1980-tól a körmendi kiképző ezred állományában teljesített szolgálatot. 1990-től a Határőr Kiképző és Továbbképző Intézet főelőadója. 2004-től a határőrség múzeumának kiemelt főelőadója.

-A beosztásaiban mindig körültekintően, emberségesen és tisztességesen teljesítette a haza fegyveres szolgálatát, védelmét. Mindenütt emberségéről tett tanúbizonyságot. Vállalta a küzdelmet, tudott kompromisszumot kötni, de szolgálatban nem ismert megalkuvást.  Az életútja során jelentkező nehéz években is megőrizte emberségét, becsülettel teljesítette esküjében vállalt kötelezettségeit. Eredményes életútját bizonyítják kitüntetései, a vezetői jutalmak, dicséretek – hangzott el az alezredes búcsúztatásakor, a körmendi temetőben.

Kondor Endre nyá. határőr alezredes búcsúztatása Körmenden

A Körmendi Rendészeti Szakközépiskola rendőrhallgatóiból álló díszszakasz díszsortűzzel búcsúzott a nyugállományú alezredestől, aki rendkívül sokat tett a határőr emlékek ápolásáért is.

Kondor Endre nyá. határőr alezredes búcsúztatása Körmenden

Kondor Endre nyá. határőr alezredes búcsúztatása Körmenden

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.