Szerző: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. február 29.

Elhagyta a helyszínt a ráfutásos balesetet okozó autó vezetője és két utasa Vecsésen

Kanyarodó Opelnek ütközött autójával, majd a roncsot hátrahagyva két utasával elhagyta a baleseti helyszínt egy sofőr Vecsésen. A monori rendőrök a sofőrt 24 óra alatt, két utasát 48 órán belül elfogták.

A nyomozás adatai szerint egy férfi közlekedett járművével 2020. február 25-én a késő délutáni órákban Vecsésen, a Fő úton, Üllő felől Budapest irányába, amikor egy kereszteződéshez érve későn észlelte az előtte lassabban haladó, balra bekanyarodni szándékozó Opel típusú személygépkocsit, és hátulról nekiment.

Az ütközés következtében a férfi gépkocsijával a jobb oldali árokba sodródott, az Opel pedig megpördült és a bal oldali árokba borulva állt meg. A balesetet okozó gépkocsi sofőrje és a jármű további két utasa, az összetört autót hátrahagyva, a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott.

Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a gyors adatgyűjtés eredményeként 24 órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2020. február 26-án, két utasát pedig február 27-én elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki.

Velük szemben a további eljárást a Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.