Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. július 31.

Elhagyott csempészjárművek az osztrák határ közelében

Első hangzásra városi legendának tűnt, hogy három elhagyott csempészjármű is található egy osztrák határhoz közeli földút mellett. Éjszaka kettőt megtaláltunk.

Az embercsempészet virágzó üzlet Kelet-Európában. Az elkapott embercsempészek pedig jellemzően nem azok, akik meggazdagodnának a bizniszből, a pénz másoknál csapódik le.

Tábla a határ közelében

Korábban hallottunk már pletykát arról, hogy időnként elhagyott járművek maradnak a határ magyar oldalán, amelyek néhány hét után eltűnnek és alkatrésszé alakulnak egyes magyar portákon.

Eldobált személyes tárgyak és szemét az osztrák határ közelében

Nemrégiben egész konkrét helymeghatározást kaptunk három jármű fellelhetőségéről, mivel az aszfaltútra csatlakozó földút mellett egy jellegzetes és messziről is feltűnő tereptárgy található.  Egy éjszakai baleset után úgy gondoltuk, hogy bevállalunk pár kilométer autózást földúton, a határ közelében.

Határmenti földút Vas megyében

A sötétben a Google Maps térképe volt a segítségünkre abban, hogy ne tévedjünk át az osztrák oldalra, hiszen a fényszórós autót feltehetőleg osztrák határvadászok figyelték.

A háromból két járművet sikerült megtalálnunk.Egy lengyel rendszámú VW furgont és egy magyar rendszámú Renault személyautót.

Elhagyott embercsempész gépjármű az osztrák határ közelében

Az utóbbi belecsúszott az árokba. Az ablaka nyitva, innentől az ajtót sem bonyolult kinyitni. Talán az inítókulcs is benne van, de ezt már nem néztük meg, hiszen nem akartunk belenyúlni más járművébe.

Árokba csúszott Renault az osztrák határ közelében

A harmadik gépjármű is a közelben volt elvileg, de a földút ott már teljesen a határ mellett haladt, így nem kockáztattuk meg az éjszakai ellenőrzést és azt sem akartuk, hogy nagyobb erőket "mozdítsanak" ránk, mint gyanúsan mozgó személyekre.

Elhagyott Volkswagen furgon az osztrák határ közelében

Szombaton egyébként olvasónk jelezte, hogy hozzátartozója szemtanúja volt, amint Bozsok és Bucsu között megállt egy furgon, amiből menekültek pattantak ki és átszaladtak Ausztriába.

Szó szerint egy kőhajításnyira van a határ az aszfaltos úttól Bozsok és Bucsu között

Azon a szakaszon a határ szintén kőhajításnyira van az úttól és ezt szó szerint kell érteni, ahogyan a térképen is látszik.
 

Azt is meg tudjuk mutatni, hogyan néz ki egy ilyen tömeges szaladás, mivel Náraiban egy közlekedési baleset után rögzítették a menekültek menekülését.

 

Hirdetés - Rádió1 Taxi Szombathely


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.