Barion Pixel
Szerző: 112Press 2018. november 26.

Elhajtott a sofőr a gázolás után - Gyalogátkelőhelyen ütött el egy asszonyt Szombathelyen

A feltehetőleg sötét színű, kis méretű autó Szombathely belvárosa felé tartott 6 óra után a Dolgozók útján, amikor a Faludi Ferenc út kereszteződésénél elgázolt egy középkorú asszonyt. A jármű megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

 
A baleset időpontjában működött a közvilágítás és zuhogott az eső. A gyalogos a Faludi Ferenc utca felől érkezett és már csaknem átért a Dolgozók útjának  túloldalára a kijelölt gyalogátkelőhelyen, amikor az érkező sötét színű, kis méretű személyautó elgázolta. A gyalogos az elsődleges adtok alapján nyolc napon túl gyógyuló, de nem életveszélyes sérülést szenvedett.
 
DSC_3790
 
A rendőrség keresi az autó vezetőjét. Információink szerint a jármű jobb eleje megrongálódott az ütközéskor és több törött alkatrészt is találtak a rendőrök. Ebből arra is következtethetünk, hogy a gépkocsi vezetőjének észlelnie kellett az ütközést. A rendőrség bekéri a környező kamerák képeit is.
 
DSC_3789
 
Mi azt javasoljuk a gázolónak, hogy saját érdekében jelentkezzen a rendőrségen, mielőtt a rendőrök kopogtatnak nála.
 
DSC_3775
 
A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.
 
DSC_3784
 
Sötétben tapogatózva
 
Szombathelyen 6:57-kor kapcsolták le a közvilágítást, így a reggeli csúcsforgalomban félhomályban, zuhogó esőben haladtak a járművek. A vizes aszfalton csak nagyon nehezen lehetett észlelni a szintén sötét ruhás gyalogosokat. A vezetőktől ezért fokozott odafigyelést kérünk hasonló körülmények között, de a gyalogosoknak is arra hívjuk fel a figyelmüket, hogy folyamatosan figyeljék a forgalmat átkelés közben és ha nem biztosak benne, hogy a gépjárművezető meglátta őket, akkor ne lépjenek az autó elé! Sokat segít a láthatóságon, ha a kabáton pl. fényvisszaverő csík van.
 
DSC_3774
 

Súlyosan megsérült a gyalogos Körmenden

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2018. november 25-én, Körmenden. Egy helyi nő személygépkocsival közlekedett, amikor haladása során a Sport utca és a Rákóczi út kereszteződésében elsodort egy, a járműve elé lépő és a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladni szándékozó körmendi fiatalt. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Körmendi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

 
 
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.