2017. március 15.

Autó oldalának ütközött a kerékpárúton egykerekező fiatal

Forgalmas útkereszteződésen akart áttekerni egykerekezve egy fiatalember Szombathelyen, de egy autó oldalának ütközött és könnyebben megsérült. Az autó vezetője ugyan megállt az Állj, elsőbbségadás kötelező táblánál, de rosszul mérte fel a hosszabb ideje egy keréken tekerő kerékpáros sebességét.

DSC_9397

A saját maga által épített kerékpár tesztútján ért baleset egy fiatalembert Szombathelyen, a Kassák Lajos utcában. A biciklis nagy sebességgel, egy keréken közlekedett aTesco felől az Árkádia irányába a kiépített kerékpárúton és így akart "átkelni" a forgalmas útkereszteződésen is, azonban egy Ford hajtott elé, amivel ütközött. A személyautó szinte azonnal megállt, a kerékpáros pedig a motorháztetőre bukfencezett. A biciklis kérte az autó vezetőjét, hogy ne hívjanak rendőrt, de mivel fájlalta a lábát, ezért a sofőr tárcsázta a segélyhívót.

DSC_9375

-Semmiség, túléltem már nagyobb esést is - tudtuk meg a kerékpárostól, akitől megtudtuk azt is, hogy maga építette a kerékpárját. (A kép alapján az is látszik, hogy a felszereltsége még nem teljes.) Egy pillanatig sem tagadta, hogy egy keréken próbált meg áttekerni az úttesten. A lábáról horzsolódott le a bőr, de a mentők kivizsgálásra kórházba szállították.

DSC_9387

A Ford vezetője megállt az Állj, elsőbbségadás kötelező! tábla előtt, a felfestett burkolati jelnél, elnézett jobbra és távolabb látta is a kétirányú forgalmú kerékpárúton érkező, egykerekező fiatalt, majd balra tekintett és elindult. Ő azzal hibázott, hogy rosszul mérte fel az érkező kerékpár sebességét és nem nézett el még egyszer jobbra.

A fenti videóban jobbkormányos autó látható. A cikkben említett útszakaszon fokozott figyelemmel kell közlekedniük a járművezetőknek, mivel egy rövid szakaszon benzinkút behajtója, kétirányú forgalmú kerékpárút, kijelölt gyalogátkelőhely és forgalmas főútvonal kereszteződése  található.

Autó oldalának ütközött a kerékpárúton egykerekező fiatal
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.