Szerző: Körmendi Járási Ügyészség 2016. április 08.

Több tucat kutyát tartott egy házban- állatkínzással vádolják

A Körmendi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2015. év januárjában az egyik Vas megyei településen az általa bérelt ingatlanon 54 kutyát tartott a kutyák csoportosan történő tartásához nem megfelelő körülmények között.

A lakóház helyiségei – amelyekbe a kutyák szabadon bemehettek, illetve az éjszakai elhelyezésükre is szolgáltak – vizelettel és állati ürülékkel szennyezettek voltak.

kutya02

A vádlott a kutyák általa történő csoportos tartása során nem biztosította azt, hogy valamennyi kutya megfelelő mennyiségű és minőségű élelemhez jusson.

kutya01

A megfelelő élelmezés hiányában 3 kutya, köztük pár napos kölykeit szoptató nőstény kutya, továbbá két hím kutya kórosan sovány állapotba került. A vádlott által alkalmazott bánásmód, az állatok tartásának módja alkalmas volt a kutyák maradandó egészségkárosodásának, vagy akár pusztulásának okozására.

kutya03
Fotó: Állatmentők Vasi Egyesülete

2015. január végén a vádlottnál a kutyák tartásának körülményei miatt indult hatósági eljárás keretében az ebtartás megtiltására, és a kutyák, köztük a kórosan sovány állapotba került 3 állat ideiglenes hatósági eltávolítására került sor.

A Körmendi Járási Ügyészség a vádlottat állatkínzás vétségével vádolja.

Az előzményekről itt olvashatnak.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.