Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. augusztus 13.

Egy mázsás vaddisznó szaladt Renault elé a 87-esen - megsérült az utas

Szombathely felől Táplánszentkereszt irányába tartott egy Renault személyautó csütörtökön este, amikor az autó elé szaladt egy vaddisznó az út melletti kukoricásból.

A sofőr már semmit nem tehetett, az ütközés után próbálta az úton tartani a járművet. A zömök vaddal való ütközéskor nyíltak a személyautó légzsákjai.

Vaddisznó szaladt Renault elé Szombathely közelében

Az autó utasát lábsérülés gyanújával szállították kórházba. A vaddisznó a helyszínen kimúlt, az illetékes vadásztársaság érkezett érte. A becslések alapján egy egy éves, kb. 100 kilós állat szaladt az autó elé.

Vaddisznó szaladt Renault elé Szombathely közelében

A Renault-ra a kora miatt már nem kötöttek Casco-t. Mivel nyíltak a légzsákok is, így a jármű gazdasági totálkáros lett.

Évek óta rendszeresen leírjuk, hogy vadbaleset ellen nincs "megfelelő", vagy "biztonságos" sebesség, hiszen nem egy cikkünkben álló autó oldalának rohant a vad, nem egy esetben személyi sérülést okozva.

Vaddisznó szaladt Renault elé Szombathely közelében

Saját tapasztalatunk alapján a vadsíp sem nyújt megfelelő védelmet, a vadak ugyanúgy megszokják a síp hangját, mint a hangos autókat.

Vaddisznó szaladt Renault elé Szombathely közelében

Vas megye fokozottan "vadveszélyes" megye, a közlekedés szempontjából, így javasoljuk gépjárműtulajdonos olvasóinknak, hogy ha tehetik, kössenek olyan biztosítást, ami vaddal való ütközéskor is megtéríti a kár nagyobb részét. A Casco-ban a "töréskár" nyújt erre fedezetet - amennyiben nem zárta ki a társaság a vaddal való ütközést, míg néhány biztosítótársaságnál a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás mellé köthető kiegészítő vadkár biztosítás.

Vaddisznó szaladt Renault elé Szombathely közelében

Ez olcsóbb, mint a teljeskörű Casco, de a nevéből is adódóan csak a vadbalesetre nyújt fedezetet.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.