Barion Pixel
2019. április 28.

Légifelvételen az épülő dozmati víztározó

Őszre elkészülhet a Dozmat határában épített víztározó. A munkálatok 65 százaléka van kész, most a levegőből is megmutatjuk az építkezés területét és a leendő víztározó környezetét, hogy remélhetőleg néhány év múlva összehasonlíthassuk a jelenlegi és az akkori állapotokat.

A napokban szerveztek sajtóbejárást az épülő dozmati víztározó területére,itt bővebb összefoglaló található az eseményről.

Az épülő dozmati víztározó

Videónkban a levegőből mutatjuk meg a leendő víztározó helyét és a környezetét. Az itteni felvétel a hosszú verzió, lassú, kényelmes repülés Dozmat mellett repcemezőkkel, gabonaföldekkel és Dozmat épületeivel, távolban Torony településsel.
 

Az épülő dozmati víztározó

A völgyzáró gát 421 méter hosszú lesz, amikor elkészül, magassága megközelíti a 8 métert. A tározótér 44 hektáron egy millió köbméter vizet képes befogadni. A mesterséges tó 7,2 hektár vízfelületű lesz. Összehasonlításképpen a lukácsházi víztározónál létrehozott két tó vízfelülete 16 é 9 köbméter, a víztározó szükség esetén 5,2 millió köbméter vizet képes tárolni.

Az épülő dozmati víztározó

Az épülő dozmati víztározó - légifelvételek 2019.04.27.




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.