Szerző: Dashcam / 112Press 2019. december 13.

Forgalomra figyelő gyalogos kijelölt gyalogátkelőhelyen, kis hibával - videón

Az asszony úgy kel át a zebrán, hogy figyel az érkező járművekre, szemkontaktust létesít a sofőrrel és megköszöni az autóvezetőnek, hogy megállt. De mégis van egy komoly gond az egésszel.

Rengetegszer kértük már a gyalogosokat, hogy leginkább saját érdekükben úgy keljenek át az úttesten, hogy folyamatosan figyeljék a forgalmat, kifejezetten azt a forgalmi sávot, amibe belépnek. Ha úgy ítélik meg, hogy az érkező jármű nem fog megállni, akkor elsőbbség ide, vagy oda, ne lépjenek be elé.

A most bemutatott videóban látható asszony a fenti példa reklámembere lehetne, mert figyel a forgalomra, kivár, amíg lassít és megáll az autó, majd megköszöni, hogy átengedték a zebrán. De mégis van egy nagyon komoly gond az egésszel.


A fent látható akció ártatlannak (és hétköznapinak) tűnhet, de valójában balesetveszélyes. A sorban első két jármű vezetője láthatja nagyjából a tilos jelzésnél elinduló gyalogost, a többi autóvezető pedig a zöld jelzés miatt esetleg még gyorsít is, hogy átérjenek. Ráfutásos baleset esetén (az első fékez, a mögötte érkező belehajt) a gyalogos valószínűleg nem fog a helyszínen maradni, hogy elnézést kérjen az okozott galibáért.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.