2017. július 24.

Zuhogó esőben is regisztrálták a kerékpárokat a "Bike Safe" programba

A bűnmegelőzési strandpartit ugyan elmosta az eső a Tófürdőn, de a kerékpár-regisztrációs "Bike Safe" sátorhoz folyamatosan érkeztek a kétkerekűek Szombathelyen.

DSC_7489

A kezdeményezés lényege, hogy egy regisztrációt követően a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerülnek. A regisztrációkor minden, a kerékpárra vonatkozó adat, információ rögzítésre kerül és fotó is készül a kétkerekűekről, amely egy későbbi jogsértés esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok és így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz.
 
DSC_7455
 
A szombathelyi regisztrációs sátornál fiatalok is segítettek, közösségi szolgálat keretében.
 
DSC_7464

Maga a regisztráció csupán néhány percet vesz igénybe és a kerékpár egy "Bike Safe" matricát is kap. Az eszesebb tolvajok számára már ez riasztó lehet, hiszen hiába kaparják le a matricát a bringáról, attól az adatai még bent maradnak a rendőrségi rendszerben és egy ellenőrzéskor könnyen lebukhat a tolvaj, vagy az orgazda.

DSC_7485

A bicikli tulajdonosa a regisztrációkor kap egy kártyát. Ha a járműve eltűnik, akkor a kártyán lévő számot hívva az azonosítója megadása után lopottra állíttathatja át a kerékpár állapotát. Olyankor is segíthet a "Bike Safe", amikor kétes eredetű kerékpárt találnak a rendőrök egy-egy házkutatás, ellenőrzés során. 

Zuhogó esőben is regisztrálták a kerékpárokat a "Bike Safe" programba
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.