Szerző: 112Press 2018. október 23.

Betört autóablak, tanulságokkal

Szombathely egyik körútján hajtottunk el egy betört oldalablakú Fiat mellett. Visszamentünk megnézni, mi történhetett.

 
A vezetőoldali ajtó mellett csillogó üvegszilánkokra figyeltünk fel haladás közben, az autó mellett elhajtva pedig az oldalablakon tátongó lyukat is láttuk. Az első lehetséges helyen megálltunk és visszamentünk megnézni, vajon feltörték az autót, vagy más miatt törött be az ablaka?
 
20181002_084954
 
Az anyósülésen kulcs hevert, a hátsó ülés előtt pedig táskát láttunk (néhány dolog, amire gyakran felhívják a rendőrök a figyelmet). Az autóba a nagy lyukon keresztül akadály nélkül be lehetett volna nyúlni. A szomszéd házban megkérdeztük, tudják-e, kié az autó, de nemleges választ kaptunk, ezért tárcsáztuk a 112-es hívószámot és bejelentettük a betört ablakú Fiatot.
 
20181002_085602
 
Eközben egy kerítés szélén ülve néztük az elhaladó járműveket. Több sofőr, vagy utas is rácsodálkozott a betört ablakra, volt, aki lassított is, de aztán mindenki tovább hajtott. Csupán két munkás jött oda csodálkozva, hogy "itt meg mi történhetett?", de mint később kiderült, nem volt véletlen a meglepődésük.
 
20181002_085000
 
A rendőrségtől a bejelentésünk után nem sokkal telefonhívást kaptunk. A tevékenységirányítástól érkezett egy kérés, hogy a járőr kiérkezéséig lehetőleg maradjunk a helyszínen, hogy semmi ne tűnjön el az autóból. Ezt megtettük és a rendőrök érkezéséig egy terelőkúpot tettünk az üvegszilánkok mellé, hogy senki ne hajtson át rajta.
 
20181002_090716
 
Közben kiderült az is egy arra járótól, hogy az autó egy hölgyé, aki a közelben dolgozik, így bekopogtunk hozzá a rossz hírrel. Mire kijött a munkahelyéről már a rendőrök is megérkeztek. Az autóból semmi nem hiányzott, de az oldalablak betörésének és az utastérbe fröccsent szilánkoknak láthatóan nem örült a tulajdonos.
 
20181002_085345
 
A rendőrök gyorsan kiszúrták, hogy frissen vágták le a füvet az utcában, a körút végén pedig megtalálták a fél órával korábban ott dolgozó munkásokat is, egyikőjüket egy fűnyíró traktoron ülve. (Igen, ők csodálkoztak rá a betört oldalablakra.) Hamar összeállt a kép, a fűnyíró által "kilőtt" kő törte be az autó oldalablakát, a  városi fűnyírást lebonyolító cég pedig a biztosítása terhére rendezi az autó tulajdonosának a kárát.
 
20181002_090220
 
Azt azért hozzátesszük a munkások védelmében, hogy könnyen elképzelhetőnek tartjuk, miszerint magát az üveg betörését nem észlelték, csak akkor sejtettek rosszat, amikor látták, hogy emberek egy betört ablakot nézegetnek.
 
20181002_091410
 
A bejelentésnek és a rendőrök által fellelt munkásoknak köszönhetően a tulajdonos kára rendeződik és legközelebb valószínűleg már ő sem tartja látható helyen az értékeit, lakáskulcsát az autóban, hiszen az alkalom itt könnyen szülhetett volna tolvajt. Benyúlni a már betört üvegű autóba mindössze pár másodpercet igényelt volna és ha olyan irat is volt az autóban, amiből a lakcím kikövetkeztethető, akkor a lakáskulcsok birtokában még nagyobb meglepetést okozhatott volna valaki a tulajdonosnak.
 

Figyeljünk tehát mások értéktárgyaira is, hiszen pár perc ráfordítással komolyabb károktól menthetjük meg a tulajdonosokat.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.