Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság/ Fotó: Szombathely HTP 2019. január 08.

Betonoszlopnak csúszott, majd gázcsőnek ütközött egy Opel Szombathelyen

A havas úton csúszott meg a személyautó egy balra ívelő kanyarban. A balesetben senki sem sérült meg.

Fotó: Szombathelyi HTP
 
A szombathelyi Szent István király útján haladt egy Opel személygépkocsi szombaton délben.
 
Fotó: Szombathelyi HTP
 
Az autó a havas úton megcsúszott egy balra ívelő kanyarban, letért az útról és betonoszlopnak ütközött.
 
Fotó: Szombathelyi HTP
 
A jármű innen még tovább sodródott, míg végül kerítésnek és egy mellette lévő gázcsőnek ütközött.
 
Fotó: Szombathelyi HTP
 
A szombathelyi hivatásos tűzoltók a gázcsövet a szivárgás veszélye miatt elzárták, a járművet áramtalanították.
 
Fotó: Szombathelyi HTP
 
A járműben utazók közül nem sérült meg senki.
 

Fotó: Szombathelyi HTP

Videónk a szombati úthelyzetről

 

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalója

Hét esetben kérték a tűzoltók segítségét közlekedési baleseteknél

A megváltozott téli időjárási viszonyok között bekövetkezett baleseteknél összesen kettő ember sérült a hétvégén

Pénteken este Sében a Kölcsey Ferenc utcában egy személygépkocsi az útról lesodródott, majd a csapadékelvezető árokban oldalára borult. A gépjármű vezetője a járművet önerőből hagyta el, akit mentőszolgálat szakemberei láttak el. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a további tűzveszély elkerülése miatt a járművet áramtalanították.

Szombaton Celldömölkön az Építők útján egy harminc köbméter cseppfolyós nitrogént szállító tartályos kamion a havas úton az árok szélére csúszott és veszélyesen megdőlt.

Fotó: Celldömölki Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

A jármű és a veszélyes anyag rakományt tároló tartály nem sérült meg. A celldömölki önkormányzati és a sárvári hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével rögzítették a tehergépjárművet, majd a helyszínre érkező kamionmentő segítségével a közútra visszasegítették. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Szombaton délben a 88-as számú főúton Ölbő közelében egy utánfutót vontató terepjáró a havas, csúszós úttestet elhagyva az út melletti árokba hajtott. Az utánfutó a rajta szállított személygépkocsival együtt felborult, a fél útpályát elzárva a közúti közlekedéstől. A sárvári hivatásos tűzoltók az utánfutót kerekeire állították, a közúti akadályt megszüntették. Az esetnél nem sérült meg senki.

Szombathelyen a Szent István király útján szombaton délben egy személygépkocsi a havas úton megcsúszva a kerítésnek és mellette lévő gázcsőnek ütközött. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a gázcsövet a szivárgás veszélye miatt elzárták, a járművet áramtalanították. A járműben utazók közül nem sérült meg senki.

Ugyancsak szombaton a 8-as számú főúton Dukánál egy teherautó a havas latyakos útpadkán megsüllyedt, forgalmi akadályt okozott, elindulni nem tudott. A sárvári hivatásos és a jánosházi önkéntes tűzoltók vonórúd és kézi szerszámok segítségével a járművet az úttestre visszasegítették. Az esetnél nem sérült meg senki.

Szombaton este Szakonyfaluban egy családi ház kéményében lerakódott korom gyulladt meg.A korom kiégése és a kazánból eltávolított tüzelőfa eltávolítása után a kémény használatától a lakókat a szentgotthárdi hivatásos tűzoltók eltiltották annak műszaki felülvizsgálatáig. A tűzesetnél személyi sérülés nem történt.

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 8-as főúton Körmend és Horvátnádalja közötti úton vasárnap este. A balesetben az autó vezetője megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A körmendi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd helyszínre kérték a közútkezelő szakembereket a szalagkorlát helyreállítása miatt.

Beteg  ember mozgatásában kérték a szombathelyi tűzoltók segítségét a mentők Szombathelyen, a Bartók Béla körúton vasárnap este. Az egység kézi erővel a beteget a lakásból lehozta, majd átadta a mentőknek.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.