Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó:112Press 2018. november 23.

Balesetet okozó gyorshajtó és figyelmetlen autós ellen emeltek vádat

Vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi amortizált le egy kerítést Kőszegen, míg Szombathelyen egy figyelmetlen autóvezető miatt szenvedett súlyos sérülést egy segédmotorkerékpáros. A vétkes sofőrök ellen most emeltek vádat.

A vádirat szerint a jogosítvánnyal nem rendelkező vádlott szürkületben indult el a Magyarországon forgalomba nem helyezett, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező gépkocsival.

A vádlott nem ellenőrizte az elindulás előtt, illetve próbafékezéssel az elindulás után a fékrendszer állapotát, ezért nem vette észre, hogy a főfékhenger meghibásodott. A jármű emiatt alkalmatlan volt a közúti közlekedésre.
A vádlott továbbá a megengedett sebességet is túllépte, amikor 74-77 km/h sebességgel közlekedett Kőszeg belvárosában, a Petőfi téren.
Haladása során a vádlott a járművel áttért a szemközti sávba, ahonnan visszasodródott a jobb oldalra, majd letért az útpadkára, egy kerítés lábazatának csapódott és végül az autó az oldalára dőlve állt meg.

A hátsó utas szenvedett súlyos sérülést a baleset következtében.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a több, alapvető közlekedési szabályt is megszegő vádlottal szemben.

 

Segédmotorossal ütközött, aki súlyosan megsérült

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség ugyancsak közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy segédmotorossal ütközött Szombathelyen, a Zanati úton 2017 novemberében.

DSC_4101

A vádirat szerint a vádlott működő közvilágítás mellett közlekedett a Zanati úton, a belső forgalmi sávban a városközpont irányába és egy benzinkúthoz akart bekanyarodni.

DSC_4103

A vádlott azonban úgy kanyarodott balra, hogy nem adott elsőbbséget a Zanati úton szemből, a külső sávban egyenesen közlekedő segédmotorosnak.

DSC_4139

A motoros az elé kanyarodó gépkocsi jobb első sárvédőjének ütközött és az úttestre esett.  A sértett súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben.

1680495d

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Fényképeink a 2017. novemberi baleset helyszínén készültek.
 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.