2018. október 02.

Balesetek bénították Szombathely közlekedését

Több baleset is történt rövid időn belül a szombathelyi elkerülő szakaszain, emiatt a város több útján kilométeres torlódások alakultak ki.

DSC_9748

Szlovén kamionnal akadt össze egy magyar Renault a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán, a Vépi úti körforgalomnál. A helyszínelés ideje alatt a körforgalomnak csak egy részét lehetett használni emiatt nagyobb torlódás alakult ki és sokan nagyobb kerülőre kényszerültek.
 
DSC_9734
 
Ebben a balesetben senki nem sérült meg. Információnk szerint a baleset a két sávos körforgalomban történt, mind a két jármű a Tesco felől érkezett és Körmend irányába szeretet volna haladni.
 
Szendvicsbaleset a Szombathely Centernél
 
A 87-es főúton Kőszeg irányába tartott egy Suzuki személyautó, amelynek idős sofőrje a Szombathely Center előtt lehajolt, hogy egy padlóra esett iratot felvegyen, azonban közben megállt előtte két autó egy kijelölt gyalogátkelőhelyen. A Suzuki nekiütközött az előtte álló Skodának, amit egy Volkswagennek lökött.
 
DSC_9763
 
A balesetet okozó férfi kiszállt az autóból elnézést kért a károsultaktól, majd az út közepén lévő terelőszigethez tolta az autóját, hogy ne képezzen forgalmi akadályt. Később kiderült, hogy a férfinek töréses sérülései vannak, a mentők nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléssel szállították kórházba.
 
DSC_9769
 
A helyszínelés ideje alatt rendőrök irányították a forgalmat, akkor már több kilométeres kocsisor torlódott fel és az M86-os autóútról is nehezen lehetett lehajtani a 87-es főútra. Visszatorlódtak az érintett szakaszokra csatlakozó főbb utak is, így például a 11-es Huszár úton a laktanyáig torlódott a kocsisor.
 
DSC_9766
 
Pozitív tapasztalatunk, hogy az oda-vissza teljesen beállt 86-87-es közös szakaszon az érkező rendőröknek azonnal mentősávot nyitottak a közlekedők.
 
DSC_9788
 
Újabb baleset a 86-os főúton
 
Szombathely és Petőfi-telep között ráfutásos közlekedési baleset történt, emiatt ezen az útszakaszon is nagyobb torlódás alakult ki.
 
DSC_9814
 
Itt egy Opel csúszott bele egy forgalmi ok miatt lassító Mazdába, személyi sérülés nem történt.
 
DSC_9821
 
Kerékpáros esett el a kórház mellett

A Markusovszky kórház és a Vérellátó között egy idős kerékpáros esett el. A mentők kórházba szállították.

 

DSC_9693

Balesetek okoztak komoly torlódást Szombathelyen és környékén
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.