Barion Pixel
2018. február 27.

Üres teherjárműveket fújt le a szél az M86-os autóútról

Vép közelében kapott oldalba a szél egy pótkocsis kamiont és egy kisteherautót, az utóbbi a mély árokban kötött ki, a kamion megállt a padkán.

DSC_2068

Viharos erejű széllökések nehezítik a közlekedést Vas megyében, az amúgy is hófúvásokkal terhelt szakaszokon. Emiatt több jármű is balesetet szenvedett az M86-os autóúton, egymástól fél kilométer távolságra két teherjárművet is kilökött a szél az útról. A pótkocsis kamion esetében a hátsó üres pótkocsiba kapott bele a szél, a jármű megrekedt a magas hóban.

DSC_2088

Az árokba csapódott teherautó sofőrje is megúszta sérülés nélkül a balesetet. Amíg a helyszínen tartózkodtunk több jármű is megállt, hogy a bent tartózkodók megtudakolják, hogy szükség van-e segítségre. A kiérkező rendőrautóból pedig már hólapáttal szállt ki a rendőr és ő is segített a mentési munkálatoknál.

DSC_2073

Az autóút leálló öbleiben sok helyen állnak kamionok, amelyek vezetői arra várnak, hogy csillapodjon a szél. Az M86-os autóút egyébként jól járható, a Magyar Közút munkagépei folyamatosan takarítják a hófúvásos szakaszokat. A hótolók hármasával járnak, a járművezetőknek emiatt nagyobb türelemre van szükségük. ( Ezt nem minden sofőrnél látjuk, olyannal is találkoztunk, aki megpróbálja ledudálni maga előtt a hótolókat. )

Üres teherjárműveket fújt le a szél az M86-os autóútról




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.