Barion Pixel
Szerző: 112Press Fotó: Facebook - 2020. június 30.

Ismét előkerült az M7-es belső sávjában álló BMW és a vizelő sofőr - csak a lényeg maradt ki

Nagyon sokan felháborodtak a Facebookon az életveszélyesnek gondolt mutatványon. A frissként tálalt képen egy autópályán belső sávban álló autó látható és a vizelő sofőr. A fénykép készítője ügyesen exponált, a "zavaró részletek", azaz a baleset miatt álló kocsisor lemaradt a képről.

Remek szociológiai kísérlet lehetne kétévente bedobni a közösségi oldalakra régi fényképeket és figyelni, hogyan reagálnak rá az emberek?

A mostani esetben valószínűleg csak lájkokat szeretett volna gyűjteni a fotópár megosztója. "Sokmindent láttam már, de ez azt hiszem mindent visz! M7 autópálya, belsősáv!" - áll a felirat a képek felett és ennyi elég, hogy a külföldi rendszámú BMW vezetőjére rázúduljon a hazai népharag.

Nekünk kifejezetten tetszett, hogy a rendszám alapján valaki gyorsan megállapította, hogy "csehszlovák" az autó, majd másnak a helyesbítése után sok vigyorjellel jelezte, hogy csak vicc volt. Persze.

A fényképen megörökített művelet természetesen életveszélyes lenne, ha valóban forgalomban állt volna meg a sofőr egy autópályán. A kép azonban ügyesen levágja a "felesleges" és a kép élvezeti értékét jelentősen rontó kiegészítő momentumokat. Például azt, hogy a BMW dugóban állt.

A szenzációra rendkívül fogékony Blikk is korrekten megírta még 2017-ben ugyanezen képhez, hogy baleset miatt állt a  forgalom, a sofőr pedig valószínűleg már nem tudott uralkodni a hólyagja felett. Ezt valószínűleg tudta a kép készítője is, de nem igyekezett tisztázni a helyzetet.

A kép több éves és a férfi nem forgalomban, hanem dugóban állt meg a belső sávban

Az autó rendszámát és a sofőr fejét mi takartuk ki, a 2020-ban ismét bedobott fotón ezek jól kivehetők.

A lényeg, röviden: A képen látható férfi nem 130 km/órás sebességgel haladó autók között állt meg, hanem álló kocsisornál szállt ki pisilni.

Sajnálattal állapítjuk meg sokadszorra is, hogy a közösségi oldalak felhasználói egyre kevésbé igénylik a tényszerű közléseket és sokaknak eszébe sem jut, hogy mielőtt valakiről, vagy valamiről véleményt mondanak, megpróbáljanak utánanézni a képen látottak hátterének. (Sokan erre valószínűleg képtelenek lennének.)

A Facebookon rengetegen osztják meg mostanában a "LIVE!", azaz élő cimkékkel ellátott videókat. Így pl. a 2011-es fukusimai cunami a Facebook megosztások alapján még ma is tart, hiszen élőben nézhetjük, ahogyan a szökőár házakat visz el, nagyjából negyed óránként ugyanazt a házat. De ugyanígy LIVE! sétálnak hetek óta amerikai asztronauták cirill feliratos szkafanderben az űrben, szünet nélkül. És a milliós megtekintési adatok jelzik, hogy működik az átverés, sokaknak mindegy, mit látnak, csak ámulni lehessen rajta. És nem kizárható, hogy valaki már tavaly és tavalyelőtt is megosztotta ugyanazt a videót, képet, az éppen aktuális dátummal és sztorival, csak már nem emlékszik rá.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.