Barion Pixel
Szerző: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. január 09.

Rossz minőségű kamerakép a Győrben autóból lopó (feltehetőleg) férfiakról

A két férfi (?) még tavaly októberben lopott Győrben, a kamera által rögzített rossz minőségű képeket most hozta nyilvánosságra a rendőrség. Talán lesz olyan, aki ez alapján felismeri a tolvajokat.

A Győri Rendőrkapitányság 08010/4097/2021. bűnügyi számon nyomozást folytat lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen elkövetőkkel szemben.

Győrben loptak 2021. októberében, keresi őket a rendőrség

A nyomozás adatai alapján, a képeken látható férfiak megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2021. október 30-án 1 óra 30 perc körül, Győrben, a Hermann Ottó utca és a Szigethy Attila út közötti parkolóban, egy személygépkocsiból elloptak egy autóstáskát a benne lévő készpénzzel, iratokkal és bankkártyával együtt.

Győrben loptak 2021. októberében, keresi őket a rendőrség

Egy közelben található térfigyelő kamera felvételt készített a feltételezett elkövetőkről.

A rendőrség kéri, hogy aki a képeken látható személyeket felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon, vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve a 112 központi segélyhívó telefonszámot.

"Ennél szebbet rajzolok!"

Olvasóink már sokszor kifogásolták, hogy miközben a világűrből nagy felbontású, rendkívül éles képek érkeznek, addig a térfigyelő-, vagy biztonsági kamerák képei a XXI. században gyakran kritikán aluliak.

Ez sok esetben az olcsó, vagy elavult technikára vezethető vissza, amely nem követel meg nagy tárolókapacitást, cserébe a kép sokszor értékelhetetlen, élvezhetetlen, arra jó, hogy a cselekményeket nagy vonalakban rekonstruálni lehet, vagy megkülönböztethető felnőtt és gyerek, valamint a testalkat.

Sok esetben viszont a normális minőségben rögzítő kamerák bemutatott képe is torz, mivel a cselekmény nem közvetlenül a kamera előtt zajlódott, hanem pl. csak a távolban, a felvétel sarkán látszik. A rendőrök ezt nagyítják ki és a C.S.I. sorozatban 15 éve látott technika sajnos még nem működik a jelenben. (Pl. a biztonsági kamerával rögzített személy szemének pupillájára közelítve és az "élesíts!" utasítást kiadva kristálytisztán olvasható visszatükröződő rendszám.)

Ennek ellenére gyakran előfordul, hogy a rossz minőségű képeken is felismerik ismerőseiket az emberek, a ruházat, testtartás, jellegzetes frizura alapján.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.