Barion Pixel
Szerző: 112Press / Katasztrófavédelem / Fotó: Dénes Bálint tű.őrm / Sárvári HTP, Szombathelyi HTP / KMSZ 2020. június 03.

Videó: Asztalosüzem égett ki Gencsapátiban - hajnalban riasztották a tűzoltókat

A lángokat összehangolt munkával, hat vízsugárral sikerült eloltania a sárvári, szombathelyi és kapuvári hivatásos tűzoltóknak. Az oltóvíz tárolóból valószínűleg belefulladt vad miatt volt nehézkes a vízkivétel.

Kiégett asztalosüzem Gencsapátiban

Egy ipari telephelyen lévő asztalosüzemben keletkezett tűz Gencsapáti településen, az Ipari úton a hajnali órákban.

A kilencszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete égett, a tűz azonban az épület többi részére is átterjedt. Az asztalosüzem két különálló részből áll, az egyiket érintette a tűz, de a másik épületrész is kormozódott.

Kiégett asztalosüzem Gencsapátiban

A helyszínre a szombathelyi, sárvári és kapuvári hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek az áramtalanítást követően hat vízsugárral körbehatárolták, majd eloltották a lángokat. A tűz által érintett épület közelében több mezőgazdasági és erdészeti munkagép is volt, ezeket a tűzoltók eltávolították, így a lángok nem terjedtek át rájuk.

Kiégett asztalosüzem Gencsapátiban - légifelvétel

Az oltással párhuzamosan az egységek két gázpalackot is kihoztak a területről, azokat hőhatás nem érte. Az oltást követően megbontották a tetőszerkezetet és magasból mentő tűzoltó gépjármű segítségével a még izzó részeket eloltották.

Kiégett asztalosüzem Gencsapátiban

Meg nem erősített információnk szerint az egyik bekerített oltóvíz tározóból nehézségekbe ütközött a vízkivétel, mivel a szivattyút eltömítette valamilyen vadállat - feltehetőleg  szarvas - teteme. Több állat is belefulladt a vízbe. A vadakat feltehetőleg valami űzhette, ezért ugrották át a kerítést, majd belefulladtak a tóba.

Kiégett asztalosüzem Gencsapátiban


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.