Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály Videó: Schultz László FKI videócso / BRFKport 2024. július 04.

Kommentelhető videó az Árpád hídi ámokfutás helyszínéről - hárman meghaltak, köztük az elkövető is

Három ember meghalt és négy autó tört össze egy autótolvaj ámokfutásának köszönhetően Budapesten. Az elhunytak között van a tettes is.

Budapest III. kerületében, a Tavasz utcában állt meg pihenni egy taxisofőr nő 2024. július 3-án éjszaka. Az asszony a kocsija mellet dohányzott, amikor 22 óra 20 perckor egy idegen férfi beült a volán mögé.

A nő próbálta megakadályozni, de a férfi – némi dulakodást követően – elhajtott a kocsijával. Forgalommal szemben hajtott fel az Árpád hídra, már itt ütközött egy, a lehajtón szemben, szabályosan közlekedő autóval, ekkor még nem sérült meg senki. A hídon továbbra is a forgalommal szemben haladt Pest irányába, majd a margitszigeti lehajtó után okozott balesetet, ebben egy személyautó és egy másik taxi volt érintett.

Három halálos áldozata van az ámokfutásnak az Árpád hídon Fotó: Schultz László FKI videócsoport

A hármas ütközésben az eltulajdonított taxit vezető 43 éves férfi, valamint a szemben közlekedő Suzukit vezető 34 éves férfi és 32 éves női utasa a helyszínen életüket vesztették. A másik taxi vezetőjét és három utasát a tűzoltók vágták ki a roncsból, majd a mentők kórházba vitték őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett, valamint halálos közúti baleset okozása miatt folytat büntetőeljárást. Szakértők bevonásával vizsgálják, hogy az okozó mekkora sebességgel haladt a baleset idején, és azt is, hogy volt-e a szervezetében alkohol, vagy bármilyen bódító hatású szer.

Három halálos áldozata van az ámokfutásnak az Árpád hídon Fotó: Schultz László FKI videócsoport

A balesetet okozó férfit a tragédia előtti hajnalon már előállították a III. Kerületi Rendőrkapitányságra, mert arról érkezett bejelentés, hogy zavartan viselkedik. A kiérkező rendőrök csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak nála, és a gyorsteszt is pozitív eredményt mutatott, ezért mintavételre előállították, majd kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Mivel az őrizetbe vétel feltételei nem álltak fenn, ezt követően szabadon bocsátották – áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében. A videókat a Katasztrófavédelem (Schultz László FKI videócsoport) és a BRFK készítette.

Három halálos áldozata van az ámokfutásnak az Árpád hídon Fotó: Schultz László FKI videócsoport


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.