2017. október 28.

Videó: Három ország tűzoltói gyakorlatoztak - tűz, frontális baleset, folyóba csúszott autó

„SI-HU-A” nemzetközi katasztrófa-elhárítási együttműködési gyakorlatot tartottak október 28-án Alsószölnök és Szakonyfalu környékén. A gyakorlat öt helyszínen zajlott, ahol összesen 140 szlovén, osztrák és magyar tűzoltó dolgozott együtt.

A gyakorlat résztvevői között a körmendi hivatásos tűzoltók mellett az alsószölnöki, felsőszölnöki, szakonyfalui, egyházasrádóci önkéntes tűzoltók és az Őrség-Goričko-Raab Mentőcsoport, valamint Ausztriából a mogersdorfi, wallendorfi önkéntesek, Szlovéniából domanjsevci, dolenci önkéntes tűzoltók vettek részt a kárfelszámolásban.

SI-HU-A

Jelen voltak a Vöröskereszt Vas Megyei Igazgatósága, a Körmendi Rendőrkapitányság, a Mentőszolgálat, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. és az E.ON Hungaria Zrt. képviselői.

SI-HU-A

A gyakorlat szerint a Rába folyóba csúszott egy autó és két ember vízbe esett, egy másik szimulált helyszínen pedig frontális ütközés miatt négy, a járművekbe szorult embert kellett kiszabadítani a tűzoltóknak. Egy másik feltételezés szerint Alsószölnök Közösségi Házában elektromos zárlat miatt tűz keletkezett, az épületben pedig bennrekedt tíz ember, ezzel egy időben Szakonyfalu közelében viharos szélben túrázók szorultak segítségre.

SI-HU-A

Az ötödik helyszínen Alsószölnök határában villámcsapás hatására kialakult tűzzel kellett a nemzetközi mentőcsapatnak megbirkóznia.

Tűz, frontális baleset, folyóba esett ember Alsószölnökön- nemzetközi gyakorlat 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.