2017. április 01.

Gereblyével verte agyon kutyáját egy jákfai férfi

Gazdája először egy bottal, majd gereblyével ütötte a fiatal kan kutyát, ami olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy elpusztult.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Megkerestük kérdéseinkkel a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot is. A rendőrség közleményben reagált:

Bejelentést követően egy jákfai lakossal szemben intézkedtek munkatársaink 2017. április 1-jén. A 39 éves férfi a megalapozott gyanú szerint lakásának udvarán több alkalommal ütlegelte kutyáját a bejelentést megelőző napon. A bántalmazásból eredő sérülések olyan súlyosan voltak, hogy ennek következtében az eb elpusztult. A férfit a rendőrök a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították és kihallgatták. Vele szemben állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Korábban írtuk:

Az Fekete István Állatvédő Egyesület számolt be a Facebookon arról, hogy Jákfán a Kossuth utcában egy férfi házának udvarán először egy bottal verte kutyáját, majd miután az eltörött egy gereblyével folytatta. A kutya a bántalmazás következtében elpusztult.

Állatkínzás Jákfán

Fotó: Fekete István Állatvédő Egyesület

Posztjuk szerint a feltételezhetően Sharpéi fajtájú, fiatal kan kutya súlyos koponyasérüléseket szenvedett és ennek következtében kimúlt. Az egyesület a tetemet elszállította hivatalos boncolásra. Információik szerint az állatkínzót a rendőrség kihallgatásra előállította.

Az egyesület az eset miatt feljelentést tesz, valamint jelezi a falu vezetősége felé is.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.