Szerző: 112Press 2021. július 19.

Álhír a zanati szatír-támadás - berúgva rúgott be egy pinceablakot egy erős férfi, az ismerősét keresve

A Facebookon terjedő (ál-)hír szerint egy fiatal lányra támadt alulöltözött szatír Szombathely Zanat városrészében, még pénteken. A rendőrség nem erősítette ezt meg, információnk szerint egyszerű félreértés történt.

Több rendőrautó érkezett szirénázva az egyik zanati családi házhoz pénteken délután. Valószínűleg innen indulhatott az álhír a Facebookon, aminek volt valamennyi valóságalapja, de semmi olyan, ami bűncselekményre utalna.

Az időközben eltávolított bejegyzés arról szólt, hogy egy alulöltözött férfi támadt rá egy fiatal lányra. A rendőrök elkapták a férfit, a lány pedig sokkot kapott az ún. "szatír-támadástól".

Ezzel szemben kérdéseinkre a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi választ küldte:

-A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai egy, a 112-es segélyhívószámra érkezett bejelentés alapján jelentek meg a megkeresésben szereplő helyszínen. A kiérkező járőrök megállapították, hogy jogsértés nem történt, ezért további rendőri intézkedés nem vált szükségessé - írta Seffer Lilla címzetes rendőr őrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtószóvivője

A 112Press információja szerint félreértés történt. Egy családi háznál kopogtatott az ajtón és az ablakon egy férfi, miközben a házban egy fiatal lány volt otthon, egyedül. Az illető megijedhetett, hogy a férfi be akar hatolni a házba, ezután történt a segélyhívás.

A rendőrök információnk szerint megtalálták a férfit, aki a szomszéd volt és a háziakat kereste, valamilyen megválaszolandó kérdés miatt. A férfi csak annyira volt alulöltözött, amennyire egy családi ház kertjében kertészkedéshez nekivetkőzik valaki.  Úgy tudjuk, hogy póló és fürdőnadrág volt rajta és semmilyen hátsó szándéka nem volt.


Berúgta az ablakot, hátha ott az ismerőse

A szombathelyi Fő térre szombaton késő este érkezett több rendőrautó és mentő.

A Fő térre több rendőrautó és mentő is érkezett

Mint kiderült egy ittas férfi az ismerőse keresése közben berúgott egy pinceablakot az egyik utazási irodánál.

A korábban feltehetőleg légópinceként funkcionáló helyiség ablaka azonban kifogott a garázdán, aki megsérült a barát-keresés közben.

A férfi a barátját kereste, ezért berúgta az ablakot


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.