2018. október 06.

Elsétált a helyszínről az Alfa Romeo vezetője - álló Toyotának hajtott Gencsapátiban

Álló Toyotának hajtott, majd árokba csapódott egy Alfa Romeo Gencsapátiban. A balesetet okozó férfi kiszállt, betétlapot akart adni, de amikor a Toyotát vezető hölgy tárcsázta a segélyhívót, akkor nemes egyszerűséggel elsétált a helyszínről.

 
Kőszeg irányába tartott az Alfa Romeo Gencsapáti belterületén, egy 30 km/órás szakaszon, amikor a sofőr eddig ismeretlen okból nem vett észre egy út szélén álló Toyotát és nekihajtott az autónak. Az ütközéstől az Alfa Romeo áttért a szemközti sávba, majd egy három napja elkészült betonátereszt megrongálva árokba csapódott.
 
DSC_9978
 
A szemtanúk elmondása alapján az Alfa Romeóból egy borostás, középkorú férfi szállt ki, aki ránézésre és egyéb érzékszervi megközelítéssel is ittasnak tűnt. A férfi odament a Toyota vezetőjéhez és felajánlotta, hogy ad betétlapot, csak ne hívjanak rendőrt. A sofőr azonban úgy látta jobbnak, ha tárcsázza a segélyhívót. A férfi erre szó nélkül elsétált Kőszeg irányába.
 
DSC_9989
 
Az egyik szomszédos házban lakó hölgy mosogatás közben látta a balesetet és látta az autóból kiszálló férfit, de mire kisietett segíteni, addigra a balesetet okozó sofőr már eltűnt.
 
DSC_9982
 
A Toyota vezetőjétől megtudtuk, hogy dísztököt szerettek volna vásárolni becsületkasszás rendszerben, ezért álltak meg teljesen az árok mellé húzódva. Ezt ott semmi nem tiltja. A férfit ő és utasa is úgy írta le, hogy feltehetőleg ittas, bódult volt. Pech, hogy az asszony kocsiját előzőleg is Gencsapátiban törte össze egy kerékpáros. Az autó akkor is állt.
 
DSC_9986
 
A helyszínelés ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom az érintett szakaszon, a műszaki mentés idejére néhány percig várakozniuk kellett az arra közlekedőknek.
 
DSC_9992
 
Egy helyszínre érkező férfi egyébként felismerte az Alfa Romeot és azt is tudta, melyik Vas megyei városban lakik a tulajdonosa és melyik másik városban tanul. A személyleírásból azonban gyorsan kiderült, hogy nem ő vezette az autót.
 
DSC_9990
 
Később kiderült, hogy igaza volt, ugyanis a megnevezett fiatalember üzembentartóként  megérkezett a helyszínre, ahol beszélt a károsulttal. Azt mondta, hogy kár volt rendőrt hívni, ő elismerte volna a balesetet. "Azt meg hogyan, nem is Ön vezetett" - csodálkozott rá a felvetésre a vétlen sofőr. Az nem derült ki, hogy ki vezethette az autót, de vélhetően az üzembentartó közeli rokona volt az illető.
 

Az Alfa Romeót a rendőrség lefoglalta és elszállíttatta.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.