Szerző: 112Press / Fotó: ISIS-COM webkamera, Facebook, Olvasó 2022. április 21.

Ál-rejtély: Rendszám nélküli osztrák ex-tűzoltó szerkocsi izgatja többek fantáziáját Szombathelyen

Egyelőre fogalmunk sincs, miért olyan fontos több (?) olvasónknak, hogy mit keres egy rendszám nélküli, a felirata alapján korábban osztrák településen szolgálatot teljesítő tűzoltóautó a szombathelyi városháza mellett, két parkolóhelyet elfoglalva és hogy mikor érkezett a városba, de segítünk.

Fontos! Ez az összeállítás nem tartalmaz lényeges információkat és oldalunk "Könnyű" rovatában szerepel. A célja mindössze annyi, hogy bemutassa, hogyan lehet az Internet segítségével cáfolni, vagy megerősíteni különböző felvetéseket.

Ha tippelnünk kellene, akkor valamilyen diáknapi feladathoz kapcsolódhat egy mű-rejtély feldobása, amivel "többen" megkeresték szerkesztőségünket, de rendben van, válaszolunk a kérdésekre. (Minimális annak az esélye, hogy fél órán belül hat embernek jut eszébe kérdést feltenni ugyanarról a járműről, azonos helyesírási hibákat vétve.)

Fényhídja nincs, csak áll, "rejtélyesen"

 
Az egyik kérdés arra vonatkozott, hogy tudjuk-e, pontosan mióta parkol a városháza mellett a rendszám nélküli tűzoltóautó? (Egy emberölési ügynél megértenénk egy ilyen kérdést, de egy "sima" teherautónál már furcsának tűnik a kérdésfeltevés.)
 
Két parkolóhelyet elfoglaló, rendszám nélküli egykori tűzoltóautó Szombathelyen
 
Nos, egészen pontosan tudjuk, mikor érkezett a jármű és ehhez az ISIS-COM webkamerája volt a segítségünkre. (Az összeesküvés elméletek híveinek adalék, hogy az ISIS-COM székhelye véletlenül éppen az előző képen a háttérben látható irodaházban van. Máris kisebb az izgalmi faktor, ha valaki belegondol, hogy valószínűleg azért a cég előtt örökítette meg a kamera a járművet, mivel ott működik a cég által  üzemeltetett webkamera, ahol a cég székhelye is van.)
 
Íme, a jármű kibukkan a városháza mögül...
 
Előbukkan a "rejtélyes" jármű
 
Beveszi a kanyart...
 
Nem titok többé, mikor érkezett
 
Majd leparkol. A pontos időpont leolvasható a képről.  Egy rejtéllyel kevesebb.
 
Leparkoltak a járművel
 
"Miért parkolnak labanc tűzoltók szabálytalanul Szombathelyen???" - szól egy másik, igen fontos kérdés. (A három kérdőjel valószínűleg nyomatékosítani akarta a felvetést.)
 
A kurucos kérdés alapján visszakérdezünk: miből gondolja a kérdező, hogy osztrák tűzoltók parkoltak oda? Vagy talán feltételezi, hogy úgy kívánták álcázni a járművet, hogy levették annak rendszámát, hátha úgy nem derül ki, honnan érkeztek és kik ők?
 
A Facebook-on is hirdették eladásra a volt tűzoltóautót
 
A jelenleg már fényhíd nélküli műszaki mentő egyébként már egy ideje nem osztrák településeket szolgál, decemberben Sárváron hirdették meg eladásra és jelenleg éppen a szombathelyi okmányirodánál intézik a papírjait. A hirdető is szembesült az interneten felbukkant felvetésekkel és nem repesett az örömtől.

 

"Mennyire lehet igaz, hogy át van alakítva partikocsivá, mint a Fake Taxi, amiben (...)" - és itt részletezi a levélíró, hogy mi folyik az ún. hamis taxikban, ahol rejtett kamerásnak álcázott felvételek mutatják, amint a színésznő kuncsaftok természetben fizetnek a fuvarért. Nos, a kérdezőt egy illuzionistához irányítjuk, akinek talán van tapasztalata abban, mit lehet kezdeni a szűk rakodórekeszekkel, de hogy kéjbarlang lenne ez a jármű, azt látatlanban is kizártnak tartjuk.

 

 
Ez nem Fake Tűzoltóautó
 
A linkre kattintva minden érdeklődő ellenőrizheti, hogy ott áll-e még a "rejtélyes" ex-tűzoltóautó a parkolóban, a képen a jobb alsó sarokban.
 
Ahogyan eddig, így ezután sem foglalkozunk parkolási ügyekkel, azonban ennél az esetnél valamennyit meg tudtunk mutatni abból, hogyan lehet gyorsan ellenőrizni és cáfolni tényként említett dolgokat. (Összeállításunkba nem került bele több súlyos állítás, de a levélíró így is választ kapott az itt kimaradt a kérdéseire, mivel a dátumokkal cáfoltuk az általa leírtakat.)

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.