Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. október 04.

Csalót engedtünk a számítógépünkre - közel fél óra alatt jutott volna a pénzünkhöz

Az MBH Kiberbiztonsági Részlege jelentkezett nálunk azzal, hogy egy szlovák IP-címről pénzt akarnak éppen valakik átutalni a számlánkról. A bank nevében természetesen csaló telefonált, mi viszont rögzítettük a beszélgetést és az utolsó lépésig hagytuk garázdálkodni a pénzünkért aggódó adathalász bűnözőt. Megmutatjuk.

Közel fél órán keresztül sikerült lefoglalni egy csalót október 4-én, akit beavattunk abba, hogy a számlánkon lévő 8,3 millió forintért aggódunk. Erre azután került sor, hogy az 1/770-82-112-es telefonszámról hívva arról értesített, hogy valószínűleg éppen csalók próbálják leszívni a pénzt a bankszámlánkról. A nő Szabó Zsuzsaként mutatkozott be, az MBH Bank kiberbiztonsági részlegéről, ami persze álnév és a kedves, ájtatos nő igazából a pénzünkre pályázott.
 
 
---Kérjük, iratkozzon fel Youtube-csatornánkra! Köszönjük!---
 
Videónkban megmutatjuk, hogyan veszik rá a csalók az áldozataikat olyan szoftver telepítésére, amivel rálátnak az illető gépére. A hosszú beszélgetésünk akkor szakadt meg, amikor a netbank belépésnél a felhasználói névnek az "Anyátok picsája" kifejezést adtuk meg. Hallatszik, amint a képernyőképünkre látó csaló hangja elcsuklik, majd pár másodperc múlva bontotta a vonalat.
 
A beszélgetésbe érdemes belehallgatni, mivel egészen hatásos terelési technikát alkalmaznak és egyáltalán nem tűnik sürgetésnek, ahogyan próbálnak rávenni arra, hogy hülyeséget csináljunk. Azért néhányszor sikerült megakasztani a mutatványt és akkor is hevesebben dobogott a csaló szíve, amikor az MBH Bank oldalán egy csalókra figyelmeztető ablak fogadott minket, aminek a felolvasása hallhatóan felbosszantotta a siker küszöbén toporgó csalót.

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.