Szerző: ORFK Kommunikációs Szolgálat 2019. március 13.

Frissítve: 29 millió forint értékű kannabisz a pótkerék helyén

A röszkei határátkelőhelyen fogták el a kábítószert szállító koszovói párt. A Nemzeti Nyomozó Iroda őrizetbe vette őket.

Frissítés 03.14

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a koszovói házaspárt, akik a múlt hét vasárnapján próbáltak meg közel 15 kg marihuanát Magyarország területére csempészni.

A gyanú szerint a koszovói nemzetiségű férfi és nő 2019. március 10-én este 6 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a férj tulajdonát képező osztrák forgalmi rendszámú személygépkocsival. A gépjárműben tartózkodott utasként a férfi felesége is. Az útlevélellenőrzést követően másodlagos vizsgálatra került sor, melynek során a gépjármű pótkerék tárolójában 9 csomagban, mintegy 15 kg kannabiszra jellemző kannabionid vegyületeket találtak meg és foglaltak le. A gyorsteszt, valamint az előzetes vélemény alapján megállapítást nyert, hogy a becsempészni szándékozott anyag kábítószernek minősül, melynek tiszta hatóanyagtartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a főügyészség a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását.

Az ügyben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség irányítása mellett.

Korábban írtuk

Egy Skoda Octaviával közlekedett az a koszovói férfi és nő, akik 2019. március 10-én a kora esti órákban jelentkeztek belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen.

Fotó: ORFK / KR NNI

Az osztrák rendszámú gépkocsi ellenőrzésekor a pénzügyőrök a pótkerék gyárilag kialakított helyén 9 darab zöld, szárított növényi törmelékkel teli csomagot találtak.

Fotó: ORFK / KR NNI

A kábítószergyanús anyagra a kannabisz-teszt pozitívan reagált.

Fotó: ORFK / KR NNI

A párral szemben az elsődleges nyomozati cselekményeket a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai hajtották végre.

Fotó: ORFK / KR NNI

A 29 millió forint feketepiaci értékű, 15 kilogramm növényi törmeléket – melynek THC tartalma meghaladhatja a különösen jelentős mennyiséget – lefoglalták, majd az ügyet átadták az illetékességgel rendelkező Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának.

Fotó: ORFK / KR NNI

A 48 éves koszovói állampolgárokat az NNI nyomozói kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. A férfivel és a nővel szemben szakértők bevonásával folyik a büntetőeljárás.  

  Fotó: ORFK / KR NNI         


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.