Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. december 17.

252 embert csapott be internetes hirdetésekkel - vádat emeltek a csaló ellen

Interneten hirdette használt árucikkeit egy férfi, majd a termék vételárának elutalása után nem postázta el az ígért portékát. Több mint kétmillió forint kárt okozott.

A Kőszegi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat azzal a férfivel szemben, aki 2016. júniusától 2018. márciusáig terjedő időben 252 sértettnek okozott sértettenként 50.000 forintot meg nem haladó kárt.

A vád szerint a vádlott különböző internetes portálokon adott fel hirdetéseket, melyekben kedvező áron eladásra kínált különböző árucikkeket, elsősorban használt ruhákat, cipőket, órákat, napszemüvegeket.

internetes_csalo

A vádlott a hirdetésre jelentkező sértettekkel interneten keresztül megállapodott, hogy miután a megvásárolni kívánt termék vételárát a számlájára utalják, a jóváírást követően a megrendelt árut postázni fogja.

A vádlott a sértetteket tévedésbe ejtette, az általuk megrendelt és kifizetett ingóságokat azonban nem küldte meg nekik. A sértettek által a folyószámlájára befizetett összegeket azonban felvette és azt a saját, illetve családja megélhetésére fordította.

A vádlottnak már a hirdetés feladásakor sem állt szándékában az árucikkeket megküldeni, a hirdetéseket csak azért tette közzé, hogy pénzhez jusson.

A vádlott ezzel a módszerrel 252 sértettnek összesen több mint 2.000.000 forint kárt okozott.

A kép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.