Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. február 23.

Tizenheten dőltek be a trükknek- internetes csalók ellen emelnek vádat

Bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Sárvári Járási Ügyészség az ellen a két férfi ellen, akik 2015. márciusában hamis internetes hirdetések útján 17 sértettől összesen 583.500 forintot csaltak ki.

A vádirat szerint a vádlottak különböző internetes hirdetési oldalakon kedvező áron kínáltak mobiltelefonokat eladásra.

A gyanútlan sértettekkel megegyeztek az egyes esetekben 5.000 forinttól 51.000 forintig terjedő vételárban. A sértettek a kialkudott összeget a hirdetésben megjelölt, az egyik vádlott által kifejezetten a kicsalt pénzek fogadására nyitott bankszámlára utalták.

A vádlottak már a hirdetés feladásakor sem rendelkeztek a készülékekkel, céljuk kizárólag a sértettek megtévesztése és a pénzük megszerzése volt.

A Sárvári Járási Ügyészség a törvénnyel már korábban is összeütközésbe került vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására és vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt.

Alvó férje pénzével távozott

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki 2016. júniusában Szombathelyen volt férjétől vett el 4.500 forintot.

A vádirat szerint a vádlott meglátta a volt férjét, amint az egyik parkban egy padon aludt. Odament hozzá, s átkutatta a védekezésre képtelen sértett ruháját, majd a nadrágja zsebében talált 4.500 forintot a zoknijába rejtette. Az ellopott összegből később a rendőrjárőrök 2.500 forintot a vádlott ruhájának átvizsgálása során megtaláltak és a sértettnek visszaadtak.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, a próbaidő tartamára pedig a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelésére tett indítványt.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.