Frissítve: 2013. július 13.

Rekord mennyiségű kábítószer Röszkénél, egy bolgár kamionban

Röszkén jelentkezett belépésre 2012.01.22.-én egy bolgár-makedón kettős állampolgárságú férfi egy bolgár honosságú Volvo típusú, rakományt nem szállító hűtőkamionnal.

A pénzügyőrök az okmányok ellenőrzését követően, kockázatelemzés alapján a jármű röntgenvizsgálata mellett döntöttek. A röntgenkép elemzése során a pótkocsi tetején eltérő sűrűségű anyag látszott, amely alapján felmerült a gyanú, hogy esetleg elrejtettek oda valamit. A szigorított ellenőrzés során a pénzügyőrök a jármű tetejét belülről megfúrták és azonnal észlelték, hogy a pótkocsinak dupla teteje van. A további „szerelés" során 319 darab, zsugorfóliába tekert csomagban, összesen 353 kg marihuána gyanús anyag került elő.

A pénzügyőrök a több mint 700 millió forint piaci értékű kábítószergyanús anyagot és az átalakított járművet, valamint a sofőrt átadták a rendőrség munkatársainak, ahol a kettős állampolgárságú féri ellen, őrizetbe vétele mellett jelentős mennyiségre elkövetett visszaélés kábítószerrel bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.