Barion Pixel

Címkéhez rendelt hírek - nebih

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ...

Cáfolja a Nébih a sertéspestis fertőzéssel kapcsolatos szóbeszédet...

2024. február 17.

Cáfolja a Nébih a sertéspestis fertőzéssel kapcsolatos szóbeszédet az úttestre ömlött belsőségek esetében

Az úttestre ömlött 10-12 tonnányi állati szervvel kapcsolatban az a szóbeszéd terjedt Szombathelyen, hogy a szállítmány sertéspestissel fertőzött. Rákérdeztünk az illetékes hivatalnál, a Nébihnél, ahol cáfolták ezt és válaszoltak más kérdéseinkre is az esettel kapcsolatban.

tovább 0

Szűzies közleményt adott ki a Nébih - segítünk értelmezni, mit...

2021. december 15.

Szűzies közleményt adott ki a Nébih - segítünk értelmezni, mit találtak a Tornádóban és mi az egyáltalán

Szintetikus gyógyszerhatóanyag szennyeződést találtak egy étrend-kiegészítőben, amiről az importőr tájékoztatta a magyar forgalmazót. Biztosak vagyunk benne, hogy egyikőjüket sem lepte meg a felfedezés, hiszen éppen a talált anyag a lényeg a kapszulákban, ettől "működnek".

tovább 0

Kukacos, romlott hús miatt reklamált az iskolai beszállító -...

2021. szeptember 23.

Kukacos, romlott hús miatt reklamált az iskolai beszállító - bezáratta a NÉBIH a létavértesi vágóhidat

A vágóhíd adott nyertes ajánlatot a közbeszerzésen, de az olcsó húsnak büdös volt a leve. A panaszra indult kivizsgálás során azonnal bezáratta a NÉBIH az érintett sertésvágóhidat és elrendelték 15 tonna élelmiszer forgalmi korlátozását. Az érintett cég neve kissé ironikus az események tükrében.

tovább 0

Magas THC tartalom miatt veszik le a hazai polcokról a Bio Kender...

2021. szeptember 20.

Magas THC tartalom miatt veszik le a hazai polcokról a Bio Kender tea Felinát

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a német RASFF jelzése alapján kéri a vásárlókat, hogy ne használják fel az Ausztriában előállított Medi Hemp márkájú bio HAND TEE Felina / organic HEMP TEA Felina / bio Kender tea Felina elnevezésű termékeket, amelyek minőségmegőrzési ideje 2022.03.30. (A terméken 30/03/2022-ként feltüntetve.)

tovább 0

Mocsok, penész, lejárt élelmiszerek - budapesti házhozszállító...

2020. december 17.

Mocsok, penész, lejárt élelmiszerek - budapesti házhozszállító éttermet záratott be a NÉBIH

Élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő szabálytalanságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy budapesti vendéglátó-ipari egység tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A higiéniai hiányosságokon túl nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyagokat is találtak a létesítményben.

tovább 0

Vizezett borokat vont ki a forgalomból a NÉBIH

2020. augusztus 27.

Vizezett borokat vont ki a forgalomból a NÉBIH

Hamisított, vizezett, érzékszervileg is kifogásolható magyar borokat hívott vissza a NÉBIH. A cikkben megtalálhatók az érintett termékek.

tovább 0

Hamis gyümölcsoltványok és jelöletlen sertések akadtak fenn a NÉBIH...

2019. november 24.

Hamis gyümölcsoltványok és jelöletlen sertések akadtak fenn a NÉBIH ellenőrzésén

Ezernél több szőlőoltvány és facsemete forgalmazását tiltotta meg a NÉBIH. Sertéseket is ellenőriztek, itt 96 százalékban találtak szabálytalanságot, 104 állatból 100 papírjai nem voltak rendben. A hatóság az egészségügyi kockázatokra figyelmeztet.

tovább 0

A tüzifás csalások evolúciója az elmúlt években - tanácsokkal a...

2019. november 08.

A tüzifás csalások evolúciója az elmúlt években - tanácsokkal a biztonságos vásárláshoz

A tüzifás csalások harmadik szintjén már nincs szükség teherautóra, rakodómunkásra, sőt, tüzifára sem. A rendőrség minden évben figyelmeztet a veszélyre, de sokan bedőlnek a nagyon kedvező ajánlatoknak.

tovább 0

Komoly hiányosságokat tárt fel a NÉBIH a nyári...

2019. szeptember 05.

Komoly hiányosságokat tárt fel a NÉBIH a nyári élelmiszerlánc-ellenőrzésen

A vizsgált élelmiszerek közel 7 százalékát vonták ki a forgalomból, de gondok voltak a boltok alkalmazottainak egészségügyi alkalmasságával, képzettségével és magával a higiéniával is. Az idén mozgóboltokat is vizsgáltak. A vizsgált vendéglátóegységek negyedénél találtak problémát a szakemberek.

tovább 0

Növényi hajtást, gyümölcsöt hozna az egzotikus nyaralásról? -...

2019. szeptember 04.

Növényi hajtást, gyümölcsöt hozna az egzotikus nyaralásról? - Decembertől itthon is átvizsgálják a hazatérők poggyászait

A hazai és EU-s növénykultúrák védelmében ismét drasztikus szigorítások várhatók. Az EU-n kívülről érkezők csomagjait átvizsgálják és akár a kis mennyiségű, saját fogyasztásra szánt növényi termékeket, így akár a gyümölcsöket is elkobozhatják. Az előszeretettel becsempészett, ültetésre szánt növényi hajtások fokozott veszélyt jelentenek a hazai...

tovább 0
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ...