Barion Pixel

Címkéhez rendelt hírek - fogyasztóvédelem

1 | 2 | 3 | 4

Kézfertőtlenítőket és antibakteriális szappanokat teszteltek -...

2020. április 04.

Kézfertőtlenítőket és antibakteriális szappanokat teszteltek - néhány termék megbukott

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma összesen 69 féle kézfertőtlenítőt, antibakteriális szappant, folyékony szappant és tusfürdőt, felületfertőtlenítőt ellenőrzött. A vizsgálat e szerek közül 14 esetében nem igazolta teljes körűen a címkén vállalt tisztító, fertőtlenítő hatásokat, ám mindössze két,...

tovább 0

Huszonhat veszélyes közlekedési és sporteszközt vont ki a...

2017. október 12.

Huszonhat veszélyes közlekedési és sporteszközt vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem

A gyermekek biztonsága miatt összesen 67 gyermekkerékpár, kerékpáros gyermekülés, gördeszka, görkorcsolya és roller műszaki vizsgálatát végezte el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) akkreditált laboratóriuma. A vizsgált eszközök közül 26-ot a fogyasztóvédelmi hatóság kivont a forgalomból. Tizenhét esetben a terméket a vásárlóktól is visszahívták.

tovább 0

Ellenőrizzük le a korán megvásárolt ajándékok működését

2016. december 13.

A karácsonyi ajándékot általában nem az utolsó pillanatban vesszük meg. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy amennyiben a kötelező jótállás alá eső termék (pl. karóra, médialejátszó, háztartási készülék) gyártási hiba folytán olyan minőségi hibával rendelkezik, hogy a termék rendeltetésszerű használatra alkalmatlan (pl. nem indul el az elektromos...

tovább 0

Hamarosan Black Friday- idén se hagyjuk magunkat átverni

2016. november 22.

Hamarosan Black Friday- idén se hagyjuk magunkat átverni

Az idei évben hivatalosan november 25-én veszi kezdetét a Black Friday kezdeményezés, ahol számos akcióval találkozhatnak a vásárlók az üzletekben és a webáruházakban.

tovább 0

Rosszul szerepeltek a gyermekruhák és lábbelik a fogyasztóvédelem...

2016. november 08.

Rosszul szerepeltek a gyermekruhák és lábbelik a fogyasztóvédelem vizsgálatain

3 év alatti gyermekeknek szánt textilruházati termékeket és lábbeliket ellenőrzött a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. A vizsgálat célja annak megállapítása volt, hogy a mintavételezett termékek mennyire biztonságosak és azok megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak.

tovább 0

E. coli baktériumot mutattak ki francia sajtban

2016. augusztus 12.

E. coli baktériumot mutattak ki francia sajtban

Magyarországra is került abból az E. coli baktériummal szennyezett francia sajtból, amit több EU tagállamban is forgalomba hoztak. A tájékoztatás az EU gyorsriasztási rendszerén (RASFF) érkezett.

tovább 0

Játszószőnyegeket vizsgált a fogyasztóvédelem

2016. július 26.

Játszószőnyegeket vizsgált a fogyasztóvédelem

A hatóság munkatársai összesen 12 fajta játszószőnyeg esetében végezték el a laboratóriumi vizsgálatokat a vonatkozó szabványok figyelembevételével, melynek során 7 féle termék (59%) bizonyult nem megfelelőnek.

tovább 0

Úti adapterek a külföldi nyaraláshoz-fogyasztóvédelmi intelmek

2016. július 13.

A nyaraláshoz elengedhetetlen szereplők a fényképezőgép és a telefon, tablet. Gondot jelenthet azonban, ha a nem megfelelő tájékozódásunk okán, megfelelő adapter hiányában nem tudjuk majd feltölteni az akkumulátort.

tovább 0

Vásárlás közösségi oldalakról: Jó tudni!

2016. június 28.

Érdemes többet megtudni arról a felhasználóról, akitől online vásárolunk. Egyre többen használják a közösségi online felületeket vásárlásra is. Azon túl, hogy rendkívül kedvező ajánlatokkal, és a kényelmes vásárlás ígéretével is kecsegtet, biztonsággal akkor vásárolhat igazán a fogyasztó, ha elég körültekintően jár el. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság...

tovább 0

Biztonságosak a gyermekkerékpárok és kerékpáros gyermekülések?

2016. május 31.

Biztonságosak a gyermekkerékpárok és kerékpáros gyermekülések?

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a bicikliszezon kezdetével gyermekkerékpárokat és kerékpáros gyermeküléseket ellenőrzött. A vizsgálat során 5 darab gyermekkerékpárt és 3 darab kerékpáros gyermekülést néztek át. Az ellenőrzés során veszélyesnek bizonyult négy darab gyermekkerékpár (két márkajel nélküli, egy Polymobil és egy Haro gyermekbicikli) valamint...

tovább 0
1 | 2 | 3 | 4