Barion Pixel

Címkéhez rendelt hírek - bevallás

1 | 2

Az útdíjrendszer buktatta le a szellemfuvart - 5 millió forint áfát...

2022. szeptember 23.

Az útdíjrendszer buktatta le a szellemfuvart - 5 millió forint áfát fizetett be utólag a cég

Egy társaság olyan gépek közösségi értékesítésével akarta megúszni az áfafizetést, amelyek el sem hagyták az ország területét. A céget az útdíjrendszer buktatta le, 5 millió forint áfát fizetett be utólag.

tovább 0

Március 16-ig SMS-ben is kérhető az SZJA bevallás tervezetének...

2020. február 17.

Március 16-ig SMS-ben is kérhető az SZJA bevallás tervezetének postázása a NAV-tól

Akinek még nincs ügyfélkapuja és nem is szeretne a digitalizáció útjára lépve nyitni, az idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tennie, mint az adóazonosító jelét és a születési dátumát tartalmazó kérelmet SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz március 16-áig.

tovább 0

Elindult az idei eSZJA rendszer - elérhetőek az aktuális bevallási...

2020. január 09.

Elindult az idei eSZJA rendszer - elérhetőek az aktuális bevallási információk a NAV honlapján

2020. január 8-tól minden aktuális bevallási információ elérhető a NAV honlapján. Akik maguk szeretnék elkészíteni bevallásukat, már hozzáférhetnek a 19SZJA bevallás webes kitöltő programjához.

tovább 0

Az egyéni vállalkozóknak, őstermelőknek és az áfásoknak van dolguk...

2019. május 15.

Az egyéni vállalkozóknak, őstermelőknek és az áfásoknak van dolguk a bevallással

Május elejéig mintegy 210 ezer egyéni vállalkozó, több mint 83 ezer őstermelő és áfafizetésre kötelezett magánszemély juttatta el szja-bevallását a NAV-hoz. A többi, csaknem 220 ezer egyéni vállalkozónak, őstermelőnek és áfás magánszemélynek még egy hete van május 20-ig, hogy kiegészítse a NAV által elkészített bevallási tervezetet, vagy saját maga töltse...

tovább 0

Május 20-ig ajánlható fel az adó 1 százaléka a civil szervezeteknek

2019. május 09.

Május 20-ig ajánlható fel az adó 1 százaléka a civil szervezeteknek

Gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1+1 százalékát. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint az egyházak és a Nemzeti Tehetség Program...

tovább 0

Elkészültek az adóbevallási tervezetek

2019. március 14.

Elkészültek az adóbevallási tervezetek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkészült az szja-bevallási tervezetekkel, így idén a tavalyihoz képest csaknem ötszázezerrel többen, azaz már 5,6 millióan kaphatnak segítséget az adóbevalláshoz. A tervezetek az egyéni vállalkozóknak, őstermelőknek, áfás magánszemélyeknek támpontként szolgálnak a bevallás beadásához.

tovább 0

SMS-ben is kérhető a NAV-tól az SZJA-tervezet postázása

2019. február 20.

SMS-ben is kérhető a NAV-tól az SZJA-tervezet postázása

Akinek nincsen ügyfélkapu-regisztrációja, idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tennie, mint az adóazonosító jelét és a születési dátumát tartalmazó kérelmet akár SMS-ben eljuttatni a NAV-hoz március 18-áig.

tovább 0

Éjfélig lehet beadni az adóbevallásokat

2018. május 22.

Éjfélig lehet beadni az adóbevallásokat

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV minden budapesti és megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálata este 8-ig tart nyitva, és várják azokat, akik a tervezettel, bevallással 1+1 százalékkal kapcsolatban segítséget kérnek. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit – őstermelőket és áfás...

tovább 0

Hat nap van hátra SZJA bevallás határidejéig

2018. május 16.

Hat nap van hátra SZJA bevallás határidejéig

Már csak hat nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 22-ig. Az utolsó napon minden budapesti és megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálat este 8-ig tart nyitva. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit – őstermelőket és áfás magánszemélyeket kivéve -, annak május 22. után automatikusan bevallássá válik a tervezete.

tovább 0

Hosszabb nyitvatartással segít a NAV az SZJA bevallások miatt

2018. május 04.

Hosszabb nyitvatartással segít a NAV az SZJA bevallások miatt

Az szja-bevallási tervezetekkel és minden szja-bevallással kapcsolatos kérdésben, problémában a megszokottnál hosszabb nyitvatartási időben segít a NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának központi ügyfélszolgálata (Szombathely, Petőfi Sándor u. 22.).

tovább 0
1 | 2