Barion Pixel
Szerző: 112Press / Olvasói fotó 2019. július 22.

Megkülönböztető fényjelzéseket találtak a rendőrök egy szabálysértés miatt megállított Porschén, Szombathelyen

A rendőrök egy Porschét állítottak meg a Szent Márton utcában és az ellenőrzéskor kiderült, hogy a jármű kék-piros villogókkal, megkülönböztető jelzéssel van ellátva.

Frissítés: Információnk szerint a Porschét azért állították meg a rendőrök, mert nem állt meg egy Állj, elsőbbségadás kötelező! táblánál. A rendőröknek ezután tűnt fel a megkülönböztető jelzés.
 
Korábban írtuk: Olvasónk küldte a fényképeket a szombat éjszakai ellenőrzésről és a képeken jól látszik a Porschéra szerelt megkülönböztető jelzés.
 
cl
 
Elvileg az autó lehetne a rendőrségé, a TEK-é, titkosszolgálaté, NAV-é, még ha a Porsche nem is egy gyakori autó ezeknél a szervezeteknél, de a hosszú vizsgálatot figyelembe véve itt nem erről van szó.
 
Kérdéseinket elküldtük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságnak. Azokra a kérdésekre, hogy tartozhat-e rendvédelmi szervekhez a Porsche, illetve jogszerűen található-e rajta megkülönböztető jelzés azt a választ kaptuk, hogy ezek egyelőre vizsgálat alatt vannak.
 
00013502
 
A rendőrségi válaszból megtudtuk, hogy közlekedési szabálysértés miatt állították meg a Porschét és a vezetője ellen szabálysértési eljárás indult. A megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek használatát a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének és használatának szabályairól szóló 12/2007. (III.13.) IRM rendelet szabályozza.
 
00013493
 
A SZÜF (Személyes Ügyintézői Felület) járműnyilvántartási adatai között nem szerepel, hogy a Szombathelyen megállított 6 éves Porsche "rendőrségi jelleggel" rendelkezne. (Míg néhány hónappal ezelőtt szabadon meg lehetett nézni a rendőrségi és akár a fedett járművek adatait is a SZÜF rendszerben, illetve letölthetők voltak az ezekről a műszaki vizsgán készült fotók is, addig mára csak egy szűk adatszolgáltatás áll rendelkezésre az ilyen járművekről, fénykép nélkül.)
 
00013541
 
Idősebb olvasóink talán még emlékeznek rá, hogy 1990. után hosszú évekig rengeteg ember használt kék lámpát, villogót számukra fontos ügyek elintézéséhez, például jóbarát diszkóba szállításához, menyasszony szöktetéshez, autópályán haladáshoz, de 2000. után már a rendőrség is szigorúan vette az ilyen megtévesztő villogásokat és keményen szankcionálták az ilyen kihágásokat.

00013528a

Olvasónknak köszönjük a fotókat!

 

Végezetül megmutatunk egy igazi "ragadozót", az elfogóautónak nevezett vasi Mercedest, aminél sok autóvezető már túl későn fedezi fel a megkülönböztető jelzést. Képünk egy tegnapi balesetnél készült, itt mágnestalpas villogó is volt rajta, ez normál esetben nincs az autó tetején.

DSC_6044

Megkülönböztető jelzéssel felszerelt Porschét vizsgáltak át a rendőrök Szombathelyen



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.