Szerző: 112Press 2021. szeptember 11.

Zöldnél elindult a Volvo kamion, de egy VW állt előtte – megsérült az autó utasa

Figyelmetlenség miatt történt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset a 86-os főút szombathelyi szakaszán. A baleset után azért nem alakult ki nagyobb torlódás, mert a szemből érkező járművek vezetői előrelátóan helyet hagytak az útra rálógó kamion mellett.

Álló Volkswagennek hajtott zöld jelzésnél elinduló Volvo kamion a 86-os főúton

Körmend felé tartott a 86-os főúton pénteken délután egy lengyel rendszámú Volvo kamion, ami a szombathelyi szakaszon megállt egy jelzőlámpa piros jelzésénél. A kamion előtt két személyautó állt.

A személyautó utasa megsérült,a  mentők kórházba szállították

Amikor a lámpa zöldre váltott, a sorban legelöl álló autó elindult és ezt látva gázt adott a kamion vezetője is, megfeledkezve arról, hogy előtte még áll egy gépkocsi.

A VW még állt, amikor mögötte elindult a kamion

A kamion ütközött a Volkswagennel, amelynek utasa megsérült, amikor a feje hátra csapódott a lökéstől. A mentők a férfit kivizsgálásra kórházba szállították.

A lengyel rendszámú Volvo elején csak a rendszámtábla rongálódása jelzi az ütközést

A helyszíni szemle ideje alatt kisebb torlódás alakult csak ki, köszönhetően annak is, hogy a legtöbb Csorna irányába tartó járművezető felismerte, hogy nem célszerű a részben úttestre lógó kamion mellett megállni a piros lámpa miatt feltorlódott kocsisorban, így a szemből érkező kamionok el tudtak hajtani a baleset okozója mellett. Ez a kis előrelátás komolyabb dugótól mentette meg Szombathelyt.

A szemből érkező kamion vezetője tisztes távolságban állt meg, így a zöld jelzésre induló kamionok elfértek az út szélén álló jármű mellett

A balesetben vétlen sofőrt, egy középkorú asszonyt nagyon megviselték a történtek. Miután fiával elindult a mentő elmondta, hogy a férje néhány napja hunyt el. Egy szombathelyi hozzátartozója a baleset hírére azonnal odasietett hozzá és felajánlotta, hogy vezet helyette, mivel ilyen állapotban nem célszerű volán mögé ülnie.

Az autó utasának feje hátra csapódott a lökéstől

Az asszony megerősítette, hogy az autója még állt, amikor a kamion belehajtott és a VW vonóhorgát betolta a lökhárító alá.

r10

A kamion elején csak a rendszámtábla rongálódott meg.   


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.