Barion Pixel
Frissítve: 2013. augusztus 08.

Vonatról pattant vissza a merseváti sofőr autója

Személyvonat oldalának ütközött egy középkorú merseváti férfi által vezetett VW Golf Mersevát közelében. Az autó lepattant a szerelvény második kocsijáról. Az autóvezető kiszállt a totálkáros roncsból.

A Vas megyei Mersevát közelében, de már Veszprém megyében közlekedett figyelmetlenül egy VW Golf középkorú, merseváti sofőrje szombaton, az esti órákban. A férfi sem a fénysorompó piros jelzését, sem a balról érkező személyvonatot nem vette észre. Az autó szerencsére nem a mozdony elé került, hanem a vasúti szerelvény második kocsijának ütközött, ahonnan visszapattanva letarolta az egyik fénysorompót és elgörbítette egy korábbi vasúti baleset áldozatának a keresztjét.

Bár a VW totálkárosra törött, a személyautó vezetője kiszállt a kocsijából. A feje sérült meg, úgy tudjuk, sérülései nyolc napon belül gyógyulnak. Információink szerint a fénysorompó működött, a VW a tilos jelzés ellenére hajtott volna a sínekre, ha nem lett volna már előtte a vonat, amiről lepattant. Egy baleset után a helyszínre érő sofőr azt állította, hogy a lenyugvó nap vakíthatta el a férfit, mivel pont szemből vakított, ráadásul alacsonyan. A merseváti sofőrnek azonban tudnia kellett, hogy egy vasúti átjárón fog áthajtani, így figyelmetlensége okozhatta a balesetet. Vasúti közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt is felelnie kell majd, emellett az autója is totálkárosra törött.

Az érintett átkelőben a szakemberek nem tudták megjavítani a fénysorompót, így előreláthatólag vasárnap délig fokozott óvatossággal kell áthajtani az átkelőn. A vonatok is csak lépésben haladhatnak, amíg helyre nem áll a korábbi rend. A vasúti kocsi is megsérült, Celldömölkre vontatták be. A sérülés mértékéről és az anyagi kárról nincs információnk. A vonaton senki nem sérült meg a balesetben. A baleset miatt késtek a vonatok az érintett szakaszon.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.