Szerző: 112Press 2019. április 14.

Volvo ütközött Alfa Romeo hátuljának Szombathelyen

Forgalmi okból lassító Alfa Romeonak ütközött egy Volvo a szombathelyi Vörösmarty Mihály úton. A Volvonak egy trükk miatt az a légzsákja is kirobbant, aminek elvileg nem kellett volna.

A mögötte érkező Volvo vezetője ezt későn észlelte és már nem tudott megállni. Jobbra kormányozta az autóját, de ütközött az Alfa Romeoval. Senki sem sérült meg.
 
DSC_6319
 
A balesetet okozó autóban mindkét első biztonsági öv be volt kapcsolva, azonban egyik sem rendeltetésszerűen. Az anyósülésen senki sem ült, de mivel a rendszer a bekapcsolt öv miatt úgy érzékelte, hogy ott is van utas, ezért az ütközéskor nyitotta a légzsákot az utas védelmében. (Kívülről úgy nézett ki a Volvo, mint ha valaki kirepült volna az ablakon.)
 
DSC_6326
 
A sofőr biztonsági öve is be volt kapcsolva, a sofőr háta mögött. Ez egyrészt megtévesztő az autó biztonsági rendszere számára, másrészt a pirotechnikai övfeszítő ilyenkor a sofőr alatt feszíti meg az övet, mini katapultként működve, ami a nyíló légzsák felé löki a sofőrt. Szerencsére itt alacsony volt már a sebesség, így a légzsák a sofőrt sem ütötte meg.
 
DSC_6313
 
Az autó vezetőjétől megtudtuk, hogy nem mindig használja így a biztonsági övet, van, amikor átbújtatja a felsőtestét az öv alatt. Így a világ egyik legbiztonságosabbnak tartott autótípusában gyakorlatilag kétpontossá butított övvel közlekedik a sofőr.
 
DSC_6310

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az autók biztonsági rendszerei rendeltetésszerű használat során nyújtanak csak megfelelő biztonságot.

DSC_6315

A gyakran megmagyarázhatatlan ügyeskedésekkel pedig sokszor éppen veszélybe sodorják magukat a trükközők.

DSC_6309

Alfa Romeonak ütközött egy Volvo Szombathelyen, kirobbant a légzsákjaHozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.