Szerző: Tánczos Mihály, Kovács Patrícia 2015. augusztus 22.

Vodkát vett és dulakodott a rendőrrel a balesetet okozó és onnan elhajtó külföldi

A szlovák férfi nekikanyarodott egy Volkswagennek Szombathelyen, majd elhajtott. Egy BMW a következő nagy kereszteződés előtt elé vágott, a vétlen pedig kivette a kulcsot a kocsiból, hogy a sofőr ne menekülhessen tovább. Amíg a rendőrök kiértek az okozó elment szeszért.

 

Különös jeleneteknek lehettek szemtanúi a járókelők Szombathelyen, a Domus bevásárlóközpont mellett. Először azt láthatták, hogy egy BMW megállásra kényszerít egy szlovák rendszámú Skodát, majd érkezik egy Volkswagen és egy kerékpáros és kisebb civakodás után a VW-t vezető hölgy kiveszi a Skoda indítókulcsát. A Skodát vezető férfi ezután autóját hátrahagyva bement a Spar-ba.

Ivott és vezetett, majd újra ivott

A kiérkező helyszínelőnek a szemtanúk mutatták, hova ment a Skoda vezetője. A rendőr próbálta jelezni a megtalált sofőrnek, hogy vissza kellene mennie az autókhoz, de az illető mérgesen tiltakozott, kezében egy frissen vásárolt és már megkezdett vodkásüveggel. Az egyik szemtanú azt látta, hogy a dühös férfi ellökte a rendőr kezét, mire az megragadta és némi erő kifejtésével visszavezette a második helyszínre a sofőrt.

A Skoda vezetője azonban továbbra sem volt együttműködő, de a készenléti rendőrség kiérkező embereinek ez nem okozott komoly nehézséget, beültették az autójukba és elvitték. Mint megtudtuk, a sofőr egy régi trükköt próbált bevetni, eljátszotta, hogy annyira ideges és ijedt, hogy szinte öntudatlan állapotban vett alkoholt (Kaiser vodkát) a saját megnyugtatására és eszébe sem jutott, hogy abból baj lehet. Az pedig „természetes”, hogy nem fogyasztott alkoholt vezetés közben, csak a baleset után, mert megijedt az agresszív BMW-stől.

Ez sem benzin-adalék

A férfi ezzel kettős vérvételre nyert beutalót, amivel megállapítható, hogy fogyasztott-e alkoholt a spar-os kiruccanása előtt. Az autóban egyébként üres sörösdobozok is voltak.

Mint azt egy kerékpáros férfitől megtudtuk a szlovák rendszámú Skoda a Rohonci úton érkezett, Olad irányából. A Bartók Béla körút kereszteződésénél feltűnően lassan kanyarodott a kórház felé. A kerékpárosnak az autó lassúsága tűnt fel, azt hitte, megáll, de az autó a záróvonalon keresztül megfordult, közben ütközött a kereszteződésnél álló Volkswagennel. A sofőr ezután gázt adott és visszakanyarodott a Rohonci útra. Ekkor eredt a nyomába a BMW és a kerékpáros is, majd a BMW a Szűrcsapó út előtt a Skoda elé vágott. Úgy tudjuk, a 46 éves szlovák férfi a járda felé tekerte a kormányt, a VW vezetője ekkor vette ki az indítókulcsot.

Alkoholért rohant a baleset után a helyszínt elhagyó szlovák sofőrA legtöbb helyszínelésnél adódnak érdekes szituációk a közlekedők és a helyszínelők között. Most több olyan sofőrt is láttunk, aki annyira ráfeledkezett a helyszínelésre, hogy közben eszébe sem jutott, hogy szabálytalankodik. Amikor a helyszínelő az egyik lassan haladó kocsi elé lépett és kezét a füléhez emelte, akkor a sofőr azonnal halál sápadtan nyomta meg a hívásbontás gombot a telefonján, amit addig a füléhez szorított. "Köszönöm!" - mosolygott be neki a rendőr és ment is tovább, a vezető pedig el sem akarta hinni, hogy megúszta ennyivel. Az alábbi képen látható autó vezetője pedig a helyszínelő egyetlen test előtti átlós mozdulatából rájött, hogy nem használja a biztonsági övét és pár másodperc múlva már szabályosan gurult tovább a hölgy.

Nem belekötött, csak beköttette

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.