Barion Pixel
Szerző: Szombathelyi Járási Ügyészség 2019. október 16.

Visszaeső tolvaj és borosüveggel verekedő nő ellen emeltek vádat

Autókat akart feltörni, ezért autózott Szombathelyre Zalaegerszegről egy férfi, akit korábban már más ügy miatt jogerősen elítéltek. Egy másik esetben egy fiatal nő szakítás után borosüveggel támadt volt szerelmére a vita hevében. Vádat emeltek ellenük.

A Szombathelyi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő férfival szemben, aki a vád szerint 2019. januárjában azért autózott Zalaegerszegről Szombathelyre, hogy autókat törjön fel.


A vádlott 2019. január 5. napján Szombathelyen a Fedett Uszoda és Termálfürdő parkolójában két gépjárművet, míg 2019. január 8. és 24. napján a Jáki úti köztemető előtt parkoló autók közül egyet-egyet tört fel. Az autókból összesen 36.500 forintot lopott el, a rongálással további 100.000 forint kárt okozott.


A Szombathelyi Járási Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Borosüveggel támadt volt párjára egy fiatalkorú nő - közérdekű munka kiszabását indítványozza az ügyészség

 A Szombathelyi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú nővel szemben, aki a vád szerint 2018. január 1. napján celldömölki lakásán a szakítás miatt kialakult vitát követően olyan erővel ütötte arcon barátját egy borosüveggel, hogy az üveg széttörött és több helyen megsebesítette a sértettet.

A vádlott ezután is szidalmazta a férfit és az eltört üveggel támadt rá, aki emiatt kimenekült a lakásból. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a súlyos sérülés bekövetkeztének is fennállt a reális esélye.


A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta.

A címlapkép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.