Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság;112Press 2017. április 20.

Viharos szél és hó okozta károk Vas megyében

Országszerte rengeteg munkát ad a tűzoltóknak az áprilisi hó és a viharos szél. Vas megyében már több fakidőléshez, leszakadt vezetékhez, árokba csúszott autóhoz vonultak a tűzoltók.

A viharos szél bontotta meg a Domus bevásárlóközpont burkolatát Szombathelyen. A fémlemezek többek között autókra zuhantak és károkat is okoztak.

Viharban letört ágak, elpusztult varjúfiókák a Pelikán parkban, Szombathelyen:

Csütörtökön délelőtt a szombathelyi Tömjénhegy utcában elektromos vezetékeket tépett le a viharos szél. A vezetékek az útra és autókra estek.

Leszakadt vezeték a szombathelyi Tömjénhegy utcában

Szintén a szél bontotta meg Szombathelyen a Szily János utcában egy ház tetején a bádog lemezt. A tetőről veszélyesen lógó lemezeket a szombathelyi hivatásos tűzoltók rögzítették.

Megrongálódott Bádoglemez a Szily János utcában

Árokba csúszott és felborult egy autó Meszlen közelében. Úgy tudjuk, a balesetben senki sem sérült meg. A fotót olvasónktól kaptuk.

Felborult autó Meszlennél


A katasztrófavédelem tájékoztatása a zord időjárás okozta károkról:

  • Fa koronája törött le és dőlt az úttestre a Zalalövőt elkerülő 86-os számú útra. A körmendi hivatásos és zalalövői önkéntes tűzoltók a faágat motorfűrésszel feldarabolták, az útpályát megtisztították.
  • Fa koronáját törte le a viharos erejű szél és döntötte az úttestre Kisunyomban az Ady Endre utcában. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a faágat motorfűrésszel feldarabolták, az útpályát megtisztították.

DSC_4429pk

  • Fa koronája törött le és dőlt az úttestre, akadályozva a közúti forgalmat Körmenden a Juhar utcában. A körmendi hivatásos tűzoltók a faágat motorfűrésszel feldarabolták, az útpályát megtisztították.
  • Út melletti gyümölcsfát döntött a közútra Répcelakon a Derkovits utcában a viharos erejű szél. A répcelaki önkormányzati tűzoltók a fát motorfűrésszel feldarabolták, az úttestet megtisztították
  • Elektromos vezeték szakadt le Tömördön a településen átvezető közútra. Az elektromos szolgáltató kiérkezéséig a csepregi önkormányzati tűzoltók az életveszélyes területet lezárták és biztosították.
  • Kidőlt fa akadályozta a közúti forgalmat Répcelak és Beled között a 86-os számú főúton. A répcelaki önkormányzati tűzoltók a fát az úttestről eltávolították, az úttestet megtisztították.
  • Fa dőlt a kőszegi határátkelőhöz közel a 87-es számú főútra a fél útpályát elzárva. A kőszegi önkormányzati tűzoltók a fát motorfűrésszel feldarabolták, az úttestet megtisztították.

    Kidlőt fa
    Fotó: Lakatár Tamás Kőszegi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság
     
  • Fát döntött az erős szél Kenézen a településen átvezető közútra, akadályozva a közlekedést. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a fát az úttestről eltávolították, az úttestet megtisztították.
  • Fákat döntött az úttestre Csényén a viharos erejű szél. A sárvári hivatásos tűzoltók a fákat az úttestről eltávolították, az úttestet megtisztították.
  • Fák dőltek a Kőszeget Horvátzsidánnyal összekötő közútra, elzárva az úttestet a közúti forgalom elől. A kőszegi önkormányzati tűzoltók a fát motorfűrésszel feldarabolták, az úttestet megtisztították.
  • Fa dőlt az úttestre Szombathelyen a Török Ignác utcában a közúti közlekedést akadályozva. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a fát motorfűrésszel feldarabolták, az útpályát megtisztították.
  • Fa dőlt a közútra Kőszegen a Panoráma körúton, akadályozva a közúti forgalmat. A kőszegi önkormányzati tűzoltók a fát motorfűrésszel feldarabolták, az úttestet megtisztították.
  • Kenyeret szállító teherautó csúszott az árokba a havas út miatt Nemescsó településen. A kőszegi önkormányzati és nemescsói önkéntes tűzoltók drótkötéllel a járművet az úttestre visszavontatták. A balesetben nem sérült meg senki.

    Kenyeres autó csúszott az árokba Nemescsónál
    Fotó: Lakatár Tamás Kőszegi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság
     
  • Az erős viharos erejű szél, a megváltozott útviszonyok a közlekedésben is okozott gondokat. Helyközi járatos busz és egy személygépkocsi csúszott az árokba Bozsok és Kőszegszerdahely között az erős hófúvásban a reggeli órákban.
     

    A szombathelyi hivatásos, a kőszegi önkormányzati, a bozsoki és kőszegszerdahelyi önkéntes tűzoltók az utasokat a buszból és személygépkocsiból kimenekítették, a forgalmi akadályt megszüntették a Katasztrófavédelmi Műveleti szolgálat irányításával. A balesetben senki nem sérült meg.

    Hófúvásban csúszott busz elé egy autó Kőszegszerdahelynél
     
  • Három teherautó szenvedett ráfutásos közlekedési balesetet Egyházasrádócnál a 86-os számú főúton. A körmendi hivatásos tűzoltók két mozgásképtelen kamiont a műszaki segítséggel a főútról a településre segítették. A balesetben senki nem sérült.

    Kamionbaleset 2017.04.20.
    Fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
     
  • Kőszegpatyon és Peresznyén az idősek otthonában az elektromos áramszünet miatt a fűtéshez kapcsolódó keringető szivattyú sem működik. A szombathelyi tűzoltók áramfejlesztő agregátorral táplálják az intézmény elektromos hálózatát, így a fűtés biztosított.

Hófúvásban csúszott busz elé egy autó Bozsok közelében



Viharos szél és hó okozta károk Vas megyében 2017.04.20.



Viharos szél és hó okozta károk Vas megyében, a katasztrófavédelem és olvasók fotói


Fakidőlés Kisunyomnál Fakidőlés Kisunyomnál Fakidőlés Kisunyomnál

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.