Barion Pixel
Szerző: Fővárosi Főügyészség 2019. július 26.

Videó: Így ütötte le kihegyezett karóval mobiljáért a 15 évest a begyógyszerezett támadó

Biztonsági kamera rögzítette, amint egy begyógyszerezett, büntetett előéletű férfi karóval leüt egy édesanyjának üzenetet író 15 éves fiatalt. A támadót elfogták, vádat emeltek ellene.

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt egy 20 éves – jelenleg is az ügy miatt letartóztatásban lévő –  gödöllői férfi ellen, aki bottal ütötte le tavaly ősszel fiatalkorú áldozatát, majd  elvette 35 ezer Ft értékű mobiltelefonját is.

A vádirat szerint 2018. november 23-án az esti órákban az erősen ittas és gyógyszer hatása alatt is álló büntetett előéletű vádlott egy 140 cm hosszúságú kihegyezett fakaróval ütötte le hátulról a padon ülő sértettet, aki a Budapest XVII. Kerület, Ferihegyi út 40. szám alatti 98-as járat megállójában a telefonját nézve várt a buszra és éppen édesanyjának írt üzenetet.

A tarkóján repesztett sebzést és enyhe agyrázkódást elszenvedő sértett fiatalemberhez az utcán tartózkodók hívtak mentőt és értesítették a rendőrséget.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint csak a véletlenen múlt, hogy a fiúnak súlyos, életveszélyes sérülése nem keletkezett.

Begyógyszerezett támadó

A Fővárosi Főügyészség a vádiratában – a halmazati szabályok miatt – 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmények előkészítő ülésen történő beismerése és a tárgyalás jogáról lemondás esetére 7 év 6 hónap szabadságvesztés  és 7 év közügyek gyakorlásától eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottra a  Fővárosi Törvényszéknél.

Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy az eljárásban a bíróság a 15 éves sértettet az új büntetőeljárási törvény rendelkezései szerint különleges bánásmódot igénylő tanúként kezelje.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.