Barion Pixel
Szerző: KR NNI/Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség 2021. március 25.

Videó: Autót, házat ígért, de verte és prostituáltként futtatta a lányokat a férfi - 20 milliót keresett ezen a család

Szerelmet és törődést ígért a férfi, az egyik lány várandós is lett tőle, de ezután prostitúcióra kényszerítette őket, telefonjukat elvette és kábítószerrel bódította el a szexmunkásait. Az üzletet az anyja és az öccse szervezte, pár év alatt 20 millió forintot jövedelmezett a futtatás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztályán indult nyomozás egy hódmezővásárhelyi család ellen, mert felmerült a gyanú, hogy 2016. és 2019. között nőket kényszerítettek prostitúciós tevékenységre. Az öt sértettet – akik között egy kiskorú lány is volt – erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítették arra, hogy szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak különböző férfiaknak, majd az ezért kapott pénzt elvették tőlük, és saját megélhetésükre fordították. A szexuális kizsákmányolásból a család az évek alatt közel 20 millió forintot keresett.

A fiatal nőkkel általában a trió idősebb férfi tagja vette fel a kapcsolatot. Közösségi oldalon keresztül ismerkedett meg a korábban már prostituáltként dolgozott lányokkal, majd szerelmi viszonyt alakított ki velük. Rávette őket, hogy pénzért árulják testüket és azzal hitegette őket, hogyha ezt megteszik, akkor lesz elég pénzük, így házat meg kocsit tudnak venni.

Fotó: KR NNI

A beígért szebb jövő azonban soha nem jött el, a nők keresetét teljes egészében elvették, azt a család felélte. Többször előfordult, hogy a férfi, megalázta  és bántalmazta a lányokat, de olyan eset is volt, amikor éheztette, vagy kábítószerrel bódította el őket. A nők telefonjait is elvette, hogy ne tudjanak segítséget kérni, így hozzátartozóikkal sem tudtak beszélni.

Fotó: KR NNI

A férfi édesanyja, illetve annak fiatalkorú fia általában a szexuális hirdetések regisztrációját és kezelését végezte, valamint a lányok szállítása volt a feladatuk.  

Fotó: KR NNI           

A rajtaütést a  Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztálya illetve a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatósága hajtotta végre 2021. március 23-án reggel. A trió elfogását követően kutatást tartottak a családtagok két hódmezővásárhelyi és egy sándorfalvai lakcímén. Ennek során a bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozható bizonyítási eszközök mellett vagyonvisszaszerzés keretében hét millió forint értékben foglalt le aranyékszert, használati cikkeket, készpénzt, illetve zárolt üzletrészeket a hatóság

Fotó: KR NNI

Mindhárom személyt emberkereskedelem bűntettével és további bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat.

A gyanúsítottak terhére rótt emberkereskedelem bűntett öt évtől tíz, illetve öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Fotó: KR NNI

Az ügyészség tájékoztatása alapján a felnőttkorú férfi gyanúsított Németországban, Ausztriában és Magyarországon futtatott lányokat. A sértettekről erotikus fényképeket készítettek, majd internetes oldalakon hirdették a szolgáltatást. Volt olyan lány, aki a férfitől várandós lett és a vélt párja ezt követően vette rá a prostitúcióra

A főügyészség a kizsákmányolás céljából, erőszakkal elkövetett emberkereskedelem bűntette és kitartottság bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, továbbá a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a nő és két fia letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

- Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra! -

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.