Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság; Vas Megyei Rendőr-főkapitányság;112Press 2018. szeptember 21.

Videó: EDWARD Nap gyerekeknek Szombathelyen

A vasi kisiskolások sem maradtak ki a nemzetközi EDWARD Napból és játékos formában tanulhattak a közlekedésbiztonságról pénteken délelőtt Szombathelyen a Gayer parkban.

A gyerekeknek szóló közlekedésbiztonsági rendezvényt az Európai Mobilitási Hét és a „Biztonság Hete” programok keretében szervezte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. Az esemény lebonyolításában részt vett a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Magyar Közút és a Vas Megyei Polgárőr Szövetség.

2018.09.21.Szombathely, EDWARD Day

Az országos kezdeményezéssel indított program egyik legfőbb célja, hogy ráirányítsa a közlekedők figyelmét a gyermekekre történő fokozott odafigyelésre. A biztonságos és a szabályos közlekedést célzó foglalkozásokra ezúttal az általános iskolák alsó tagozatos diákjait várták a szervezők.

2018.09.21.Szombathely, EDWARD Day

A kétszázötven kisdiák abból az öt intézményből érkezett, amelyek munkájukkal aktív szerepet vállalnak a vasi rendőrök által meghirdetett vetélkedőkön, pályázatokon. A prevenciós felkészítést nem lehet elég korán elkezdeni. A cél az, hogy a fiatalok minél több hasznos ismeretre tehessenek szert.

2018.09.21.Szombathely, EDWARD Day

A rendezvényre kilátogató gyerekek a tűzoltók munkájával is megismerkedhettek. A gyermekeknek lehetősége nyílt kipróbálni, hogy milyen egy füstsátorban a légzőkészülékkel való boldogulásm vagy egy égő faház eloltása. A Területi Tűzmegelőzési Bizottság sátrában a színezés mellett a bárcakirakó várta az ifjakat.

EDWARD Nap gyerekeknek Szombathelyen
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.