Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. szeptember 21.

Videó: 66 szabálysértő kamiont "fogtak" az M86-oson 12 óra alatt

Kétszer hat órán keresztül ellenőrizték az M86-os autóút vasi szakaszát a rendőrök, ezúttal a nehéz tehergépjárművekre és vezetőikre koncentráltak. 66 esetben tapasztaltak szabálysértést.

Ahogy arról már egyik tegnapi élő bejelentkezésünkben beszámoltunk fokozott rendőri ellenőrzés volt az M86-os autóút vasi szakaszán. Az ellenőrzés eredményéről a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság számolt be.

 

A jelentős számú tranzitforgalmat lebonyolító M86-os számú autóút Vas megyei szakaszán ellenőriztek a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2018. szeptember 17-én és szeptember 20-án. Az akció során a rendőrök elsősorban a nehéz tehergépjárművek vezetői által elkövetett jogsértések, így különösen az előzésre, valamint a követési távolság betartására vonatkozó szabályok megszegésének kiszűrésére fókuszáltak.

A közlekedésbiztonsági helyzet javítására irányuló, preventív célú, alkalmanként hat-hat órán keresztül tartó ellenőrzés alatt összesen hatvanhat jogsértést regisztráltak a járőrök. Ezek közül hatvanhárom esetben külföldi felségjelzésű tehergépjárművek voltak érintettek a szabályszegésekben. A jogsértőkkel szemben a rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki, vagy pedig kezdeményezték a szabálysértési eljárás megindítását.

 

Tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton – 6 és 22 óra között – a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

A fentiekben megfogalmazott tilalom hatálya alá tartozó járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy, az előzési tilalom hatálya alá tartozó járműszerelvény biztonságosan besorolhasson!

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.