Barion Pixel
Szerző: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. április 01.

Viccből tett betontalpat a vasúti sínekre egy somogyszentpáli fiatal

Nem siklott ki az a személyvonat, aminek útjába került az a betontalp, amit egy somogyszentpáli fiatal tett a vasúti sínre a lakóhelye közelében. A 16 éves fiatal elmondta, hogy viccből követte el tettét.

Somogyszentpál felé közlekedő személyvonaton tartózkodók testi épségét sodorta veszélybe a felelőtlen magatartás.

Az ügy adatai alapján egy 16 éves helyi fiatal 2020. március 31-én délután Somogyszentpált elhagyva a vasútvonal mentén gyalogolt, amikor egy hátrahagyott beton talpazatot helyezett a sínpárra. A vonalon nem sokkal később egy személyvonat is elhaladt. A mozdonyvezető amint észlelte az akadályt vészfékezett, de időben megállni már nem tudott, több, mint 100 méteren át tolta maga előtt a betondarabot. A szerelvény szerencsére nem siklott ki, személyi sérülés nem történt, és anyagi kár sem keletkezett.

A bejelentést követően a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy csapat fiatalt, akik a sínpár mellett gyalogoltak. A társaság egyik tagja elmondta, hogy a betontalpat viccből helyezte a sínekre, mert nem gondolta, hogy baj lehet belőle. Az egyenruhások a feltételezett elkövetőt előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A címlapkép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.