2015. szeptember 08.

Diákok is vágták a roncsokat a streetfighter show után Szombathelyen

A zuhogó eső ellenére a programok nagy részét sikerült megtartani, a mentési bemutatóra pedig majdnem a nap is kisütött a VI. Motoros és Baleset-megelőzési Napon, Szombathelyen. Diákok is vágták a roncsokat.

Hatodik alkalommal rendezték meg a szórakoztatva oktató programot Szombathelyen. A zuhogó eső ellenére sokan kapcsolódtak be a rendezvénybe, gyerekektől a nyugdíjasokig töltögették a tesztlapokat és az arcfestés is népszerű volt, amíg apa, vagy anya a motorokkal, vagy a 310 lóerős Audi rendőrautóval ismerkedett.

 

 


A streetfighter show sem maradt el, bár az eredetileg tervezett helyszín a Family Center előtt nagyon síkossá vált, ezért a parkolóba költözött a bemutató. A lángoló bukósisak kihűlése után kezdődött a mentési bemutató az Ifjúsági Vöröskereszt, a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium  és a sorkifaludi Gárdonyi Géza Általános Iskola diákjainak részvételével, valamint a mentők, rendőrség, tűzoltóság bevonásával. Patakokban folyt a művér, dolgoztak a feszítő-vágók, míg a sérültek kiszabadultak.

 

 

 

 

Videónkat szülőknek is ajánljuk, hiszen óvodás, kisiskolás gyermekeiknek ez alapján könnyen elmesélhetik, mi történik egy baleseti helyszínen. (A videó szerkesztése után egy ötéves kislány nézte meg a felvételt, megértette, hogy a néni nem igazából sérült meg és nem igazi vért lát. A gyerkőcnek nagyon tetszett Vép-Bozzai kis tűzoltóautója a "nagyok" mellett és a hordágy is. A kezeit tördelve izgult, hogy a levágott ajtók helyén kiférjenek a mentők a sérült nénivel és jót kacagott a fiún, aki lyukat próbált ütni az autóra.)

 

Egyedül a délutáni motoros felvonulást mosta el az eső, amit sokan szerettek volna megnéni a városban is. A szervezők ígérik, hogy a Szombathelyen hagyományosnak számító szilveszteri motorosfelvonuláson kárpótolják a látvánnyal azokat, akik most hiába vártak.

Videónkból kiderül, hogy az idén is népszerű volt a részeg-szemüveg, illetve a KRESZ-hez kapcsolódó játékok, tesztek és a motoros ügyességi feladatok.

VI. Motoros és Baleset-megelőzési Nap SzombathelyenHozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.