Szerző: Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség 2019. november 11.

Veszélyes fogyás - nem jogerős ítélet született az illegális zsírbontó kezeléseket végző nő ügyében

Kuruzslás miatt emeltek vádat egy nő ellen akik Budapesten zsírbontó kezeléseket végzett több emberen, elsősorban nőkön úgy, hogy a külsőleg alkalmazható kozmetikai termékeket bőr alá fecskendezte. A kezelése elvégzéséhez a nő nem rendelkezett szakorvosi képesítéssel. Az ügyben a nő élettársát is felelősségre vonták bűnsegédként. A nem jogerős ítéletben a bíróság pénzbírságot szabott ki mindkét vádlott esetében.

Egy nő interneten hirdette a szolgáltatást, majd a hirdetésre jelentkező, fogyni vágyó pácienseket egy újpesti lakásban kezelte, élettársa segítsége mellett; a bíróság több százezer forint pénzbüntetésre ítélte őket.

Fotó: Budapesti Rendőr-főkapitányság

A vádirat szerint egy 40 éves vádlott, aki orvosi végzettséggel nem rendelkezett 2015. évtől 2017. júniusáig jogosultság nélkül, ellenszolgáltatás fejében, több emberen, rendszeresen végzett zsírbontó kezeléseket, amelyekre csak szakorvos lett volna jogosult.

Fotó: Budapesti Rendőr-főkapitányság

A nő a kezeléseket ráadásul olyan kozmetikai termékek bőr alá fecskendezésével végezte, amelyek előírás szerint csak külsőleg lettek volna alkalmazhatók. A szolgáltatást interneten hirdette különböző weboldalakon, és kedvezményes kuponnal is lehetett fizetni nála. Két év alatt összesen 16 személyen – elsősorban nőkön – végzett kezeléseket. A szolgáltatásért az ügyfelek – az alkalmak számától is függően – 10.000 – 70.000 forint összeget fizettek. A hirdetésre jelentkező ügyfeleket az újpesti lakásban a nő 45 éves élettársa fogadta. A férfi – akit az ügyészség bűnsegédként vádolt – tájékoztatta őket a kezelésekről és adminisztratív feladatokat is ellátott.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a nővel és élettársával szemben kuruzslás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróságra.

Fotó: Budapesti Rendőr-főkapitányság

A bíróság vád szerint bűnösnek mondta ki a vádlottakat és a nőt 525 ezer, a  férfit  240 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség mindkét vádlott terhére, súlyosabb pénzbüntetés kiszabása, a védelem felmentés érdekében fellebbezett.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.