Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2019. július 17.

Vért adtak a szombathelyi tűzoltólaktanyában - a megyei igazgatót is megszúrták

Ismét a karjukat nyújtották a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság dolgozói a Magyar Vöröskereszttel közösen szervezett véradáson július 17-én, Szombathelyen.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon minden évben több alkalommal van lehetősége részt venni az állománynak a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradáson.

Fotó: Balogh Eszter tű.ftőrm./Vas MKI

Ezúttal is az igazgatóság Tanácstermében alakították ki a véradóhelyet, ahová egymás után érkeztek a véradók. Információnk szerint a laktanyában tartózkodó vonuló állomány - érthető okból - nem adhat vért, hiszen bármikor érkezhet számukra riasztás.

Fotó:Balogh Eszter tű.ftőrm./Vas MKI

A véradószékbe beült dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is.

Fotó: Balogh Eszter tű.ftőrm./Vas MKI

Jelenleg a 18-65 év közöttiek, 50 kg felettiek adhatnak vért és két véradás között minimum 56 napnak kell eltelnie. Egy véradás során 450 ml vért vesznek le, amelyből három féle készítményt állítanak elő.

Fotó: Balogh Eszter tű.ftőrm./Vas MKI

A nyári hónapokban nehezebb a dolga a véradások szervezőinek, hiszen ilyenkor a rendszeres véradók is nyaralnak, szabadságot vesznek ki.

Fotó: Balogh Eszter tű.ftőrm./Vas MKI

A veradas.hu oldal szerint az ország zökkenőmentes vérellátásához naponta legalább 1600 önkéntes véradóra van szükség, ezért rendszeresen szerveznek véradásokat a fesztiválokon, nyári rendezvények helyszínein is. Véradási helyszínek között lehet keresni ezen az oldalon is.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.